lørdag, juli 20, 2024

Udkigstårn med udsigt over speciel bred ådal Coronakrisen forsinkede projektet, men nu er det klar

I flere måneder har der er i al stilhed stået et stort flot udkigstårn i skoven bag Boldrup Museum.

Fra tårnet har man en fantastisk udsigt ud over Simested ådal, og når man er færdig med at nyde udsigten, kan man gå ad en fint anlagt sti ud i naturen og måske holde en pause ved det bord-bænkesæt, der er blevet opstillet ved åen i museets eng. Både tårn og bord-bænkesættet er opført med støtte fra Grøn Ordning, som administreres af Energinet. De aktuelle støttemidler er udløst i forbindelse med de fem vindmøller, der blev opstillet ved Volstrup for nogle år siden.
Det var Boldrup Museumsforening, der i sin tid søgte om midler til at lave en formidling af museets natur. Projektet omfatter nævnte udkigstårn og siddepladserne ved åen, men også store kikkerter, hængekøjer og informationstavler er blevet finansieret af støttemidlerne. Projektet blev desværre forsinket i forbindelse med en nabohøring, og da projektet så langt om længe blev gennemført og stod klar til indvielse, blev hele samfundet sat på pause af Coronakrisen.
Områdets natur er helt speciel med den flade, brede ådal. Jeg gik turen for nogle dage siden og så bl.a. isfugl, ligesom jeg også flere gange har set en odder i åen ved museet.
Gert Rubæk fortæller også, at skulle der være nogle, der kunne tænke sig at overnatte på stedet, må de meget gerne låne en af de nye hængekøjer, som også er en del af projektet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler