søndag, april 21, 2024

Hver anden kommune har skoddet smøgerne i arbejdstiden Rebild Kommune er røgfri

I halvdelen af landets kommuner er arbejdstiden røgfri, og tallet stiger hastigt. Men der er store regionale forskelle, viser en opgørelse fra Kræftens Bekæmpelse.

Region Nord ligger langt nede i feltet – kun én ud af tre kommuner er røgfri.
Fra 1. august må kommunalt ansatte i 50 af landets kommuner vente til fyraften med at tænde en cigaret eller stoppe en pibe. Alene i 2020 har 18 kommuner gjort arbejdstiden røgfri og fire mere er på vej.
– Det er positivt, at så mange kommuner nu har røgfri arbejdstid. Det giver et sundere arbejdsmiljø, færre sygedage, forebygger at unge begynder at ryge og hjælper dem, der gerne vil stoppe eller skære ned på deres forbrug, siger Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.
Fredensborg Kommune fik som de første røgfri arbejdstid i 2012.
Stor regional skævhed
Et kig på andelen af røgfri kommuner i de fem regioner afslører store geografiske forskelle. I Region syd har tre ud af fire kommuner røgfri arbejdstid, hvor det i Region Sjælland kun gælder én ud af fire.
– Det er ærgerligt, for det betyder, at ens risiko for at ryge og blive syg afhænger af, hvor i landet man bor. Det er ikke fair. Alle bør have samme mulighed for et liv uden tobak, siger Niels Them Kjær.
Han glæder sig dog over den store stigning i antallet af kommuner med røgfri arbejdstid og håber, at det vil inspirere flere til at følge trop.

Seks gode grunde til at gøre arbejdstiden røgfri
•Sundere arbejdsmiljø
•Forebygger rygestart
•Støtter et rygestop
•Færre sygedage
•Styrker kommunens image
•Hver anden dansker bakker op om røgfri arbejdstid

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler