torsdag, juli 18, 2024

Pas på kæledyrene

Pas på kæledyrene under hedebølgen!

Uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn til det under hedebølgen. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud.

Uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn til det under hedebølgen. Alt lige fra skygge til et badebassin kan hjælpe dyrene med at holde de høje temperaturer ud. Her ses en hund som køler sig i et badebassin. Foto: Dyrenes Beskyttelse. Til fri afbenyttelse.
Hedebølgen ruller ind over Danmark og mange steder når temperaturen op på omkring 30 grader i denne uge. Det er derfor ekstra vigtigt at huske, at dyrene også bliver udfordret i sommervarmen. Dyrenes Beskyttelse giver her fem gode råd, som kan hjælpe kæledyrene gennem hedebølgen.
De fem forholdsregler
Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el. lignende.
• For alle kæledyr gælder det, at der altid skal være fri adgang til rigeligt skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads.
Altid adgang til masser af frisk vand.
• Sørg for at skifte dyrets vand flere gange dagligt, så vandet er frisk og køligt.
Undgå den lange gåtur midt på dagen.
• Særligt hundeejere kan gøre klogt i at undgå de lange ture midt på dagen, hvor det er temperaturen er højest og underlag som asfalt er brændende varme. De lange ture bør være om morgenen eller om aftenen, så temperaturen er faldet.
Badebassin til hunden.
• En god måde at køle ned på kan være ved at anskaffe et badebassin til hunden. Det giver både afkøling og leg hjemme i haven, hvis hunden kan soppe i et badebassin.
Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder.
• Hunde kan også blive solbrændt, og hos nogle hunderacer skal der bruges solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler