lørdag, juni 22, 2024

LÆSERBREV: Politisk nytænkning

Venstre og Konservative har i følge Nordjyske tyvstartet valgkampen med offentliggørelsen af deres valgforbund. I den forbindelse giver de udtryk for, at byrådet i Rebild Kommune er blevet dygtigere til at tænke langsigtet, men stadig er på bagkant på visse områder. I Socialdemokratiet mener vi ikke, at det kun handler om visse områder, men mange områder. Udviklingen har taget styringen fra os. Der er pres på kapaciteten i vores dagtilbud, der efterspørges cykelstier, trafiksikkerheden er ikke på plads, der er mangel på byggegrunde, byggemodninger skal imødekommes og føres ud i livet, specialundervisningsområdet er underfinansieret, sundhedssystemet er under pres m.m. Det giver os et billede af, at vi alle løber efter en lastbil. Vi får kun neglene i bagkanten af ladet, men vi når aldrig op i førerhuset og tager styringen på rattet. Dette billede deles af mange i byrådssalen.
Det vil vi gøre noget ved i Socialdemokratiet med inspiration fra vores håndtering af COVID-19, hvor vi alle står sammen og hjælper hinanden i forhold til direktiverne fra regeringen og Sundhedsstyrelsen. Og det lykkes vi godt med i Rebild Kommune, fordi vi reagerer med en intensitet, konsekvens og alvor, fordi vi selv står for skud. Det er tankevækkende!
Ja, det er tankevækkende, og derfor har vi også en stor opgave i at overføre denne solidaritetstanke til vores daglige arbejde i Rebild Kommune. Det handler ikke om at finde en blå eller en rød løsning på problemerne og udfordringerne. Det handler ikke om at finde en borgerlig eller en socialistisk løsning. Det handler om modet til at begive sig ud i politisk nytænkning, hvor vi i et bredt samarbejde finder måder at løse opgaverne på i vores lokalområde på en ny måde. Det er det spor, som Socialdemokratiet i Rebild Kommune vil gå efter. I første omgang i forhold til budgetforhandlingerne for 2021, og derefter i forhold til den kommende valgkamp.

Peter Hansen
Socialdemokratiet
Rebild
Gruppeformand og
Borgmesterkandidat

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler