lørdag, juli 13, 2024

Birgit er en ægte ildsjæl i Rebild kommune

Birgit Skovmand modtager prisen for Årets Ildsjæl 2019

Rebild Kommunes Fritidsråd hyldede Årets Ildsjæl 2019 under tilpassede omstændigheder, men i denne tid er det særlig vigtig at markere foreningslivets værdi.

”Det er vigtigt, at vi markerer at fritids- og foreningslivet stadig er væsentligt, selv om landet er delvist nedlukket. Coronanedlukningen har kun gjort det endnu mere tydeligt, at de folkeoplysende foreninger leverer sunde og meningsfyldte fællesskaber som udfylder en afgørende samfundsrolle og de bør ikke undværes hverken i Rebild Kommune eller i et dansk demokrati i det hele taget. Derfor skal vi selvfølgelig også holde fast i at uddele fritidspriserne, naturligvis med de nødvendige coronaforbehold.”
Siger formand for Rebild Kommunes Kultur- og Fritidsråd Gert Fischer, som sammen med Kommunens Borgmester Leon Sebbelin uddelte Ildsjælsstatuetten og de 5000kr som følger med prisen.
Et stærkt foreningsliv i Rebild Kommune
Prisen som uddeles på vegne af Fritidsrådet gik til Birgit Skovmand, initiativtager til gymnastikgruppen Sirenerne som netop har haft 20 års jubilæum.
”Det er altid et hårdt felt når vi uddeler ildsjælsprisen. Foreningslivet i Rebild Kommune er enormt stærkt, engageret og mangfoldig. Alligevel står Birgit Skovmand ud som indbegrebet af en vaskeægte ildsjæl og ikke mindst som et fantastisk forbillede for hele Kommunens foreningsliv. Hun fortjener et kæmpe skulderklap og en tak for hendes mangeårige indsats for forenings- og fritidslivet i Rebild.”
Siger formand for Rebild Kommunens Fritidsråd Henrik Nyrup
Ildsjæl gennem mange år
Vinderen Birgit Skovmand har været gymnastikinstruktør i 64 år siden sin 18-års fødselsdag og er fortsat instruktør ved Sirenerne og flere andre gymnastikhold. Hun er dybt ergageret i både idræts- og kulturlivet, har deltaget flere gange i Rebild Kulturuger og stået for arrangement “I skoven”, hvor mange lokale personer har været involveret.
Birgit Skovmand fremstår som en ydmyg person som først og fremmest ønsker at takke Fritidsrådet og bestyrelsen som har indstillet hende.
”Jeg ønsker at takke Rebild Kommunes Fritidsråd, fordi jeg blev valgt som Årets Ildsjæl 2019, og tak til bestyrelsen i Gymnastikgruppen Sirenerne for at have indstillet mig.”
Siger Skovmand og fortsætter:
”Det er en pris, som jeg er både glad, taknemlig og stolt over at have modtaget. Der er noget helt utrolig skønt ved at blive påskønnet for det foreningsarbejde, der siden min ungdom har været mit ”hjertebarn”, – et foreningsarbejde, som jeg ønskede skulle være i samklang med højskoletanken. Tænk, at være så heldig at få lov at arbejde med gymnastik i over 60 år, hvor jeg har haft så mange forskellige hold, både børn og voksne, og hvor jeg har fået så meget igen – lige fra børnenes impulsive bemærkninger, til fællesskabet på voksenholdene.”
Formålet er livsglæde
På trods af Skovmands mange år som aktiv frivillig er hun ikke uden visioner og fremhæver det forpligtende fællesskab, som foreningslivet leverer, som afgørende for sundhed og dannelse.
”Min grundholdning er, at formålet er at skabe livsglæde, og at sundhed er mere end ”stramme balder og lår”. Bevægelsesglæden er det vigtigste, og så skal der også holdes fast i DGI’s grundholdning, at den folkelige oplysning er fundamentet for foreningsarbejdet. Det betyder kort sagt, at man deltager i et forpligtende fællesskab, og derigennem bliver bedre til at finde ud af, hvem man selv er, i samspil med andre.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler