tirsdag, juni 25, 2024

Fogh overdrager sin tømrerforretning

Tid til at prøve noget nyt for Sebastian

Fra venstre ses, Jim Nielsen, Johnny Ibsen og Sebastian Fogh foran Nørager Tømrer og snedkerforretnings domicil på Holmsvej i Nørager.

For kun 3 år siden, i 2017, fejrede Sebastian Fogh sit 10-års jubilæum som selvstændig.

Allerede som 22-årig startede han sit eget tømrerfirma der i år fyldte 13 år.
”Jeg kunne tidlig mærke at livet som selvstændig var det jeg søgte. Det med at planlægge sin egen dag og være sin egen herre passer mig helt perfekt”. Derfor arbejde han også kun kortvarigt hos et par andre tømrermestre inden han valgte at blive selvstændig. ”Min kone June og jeg købte i 2005 et nedlagt landbrug i Gl. Nørager. Her var der, udover masser af plads til vores fælles interesse heste, også plads til at jeg kunne drive et tømrerfirma.” Og sådan blev det, i 2007 startede firmaet ”Tømrermester Fogh” og kun 10 år senere talte firmaet 7 ansatte.
”Her i 2020 under Corona krisen har vi haft rigtigt travlt. Mange af kommunens planlagte byggeprojekter er blevet sat i gang med det samme, og det har holdt os så rigeligt med arbejde” Fortæller Sebastian og fortsætter ”Det håndværksmæssige arbejde er det der interesserede mig. Jeg nyder at være i gang på en byggeplads. Papirarbejdet på kontoret bagefter, har aldrig været min kop the, og noget jeg altid har udskudt så lang tid jeg kunne.”
Det har Sebastian nu taget konsekvensen af. ”Jeg har valgt at overdrage min forretning til en god lokal kollega. Administrationen i et lille firma som mit, gør at halvdelen af min tid skal foregå på kontoret. Det giver ekstra lange arbejdsdage og, i mine øjne, en masse spildtid. Det er en tid jeg meget hellere vil tilbringe med min familie.” fortæller han.
De nye ejere af hans forretning er Johnny Ibsen og Jim Nielsen, der sammen er indehavere af Nørager Tømrer- og snedkerforretning. Johnny Ibsen fortæller at Sebastian Fogh altid har været er værdsat kollega. ”Både jeg og Jim fik et chok da Sebastian, midt i november, kontaktede os omkring sit forehavende. Men vi var hurtige til at sige ja til tilbuddet. Sebastian har altid haft et godt ry i lokalområde og vi ved at hans kunder er vant til en god behandling og håndværk i topklasse.” Jim fortsætter ”Det er en veldrevet forretning med masser af lokale opgaver vi overtager. Den passer rigtigt godt ind i vores andre arbejdsopgaver og vi er meget glade for at vi får muligheden for at føre Sebastians firma videre.”
Sebastian fortæller ”Nørager Tømrer- og snedkerforretning overtager både mine kunder og min lærling. Det har været vigtigt for mig at finde et sted der både kan håndtere mine opgaver, betjene mine kunder og samtidig overtage uddannelsens af min lærling. Det kan Johnny og Jim til fulde. De var begge hurtige til at springe til da jeg fortalte dem om mine planer, og jeg håber de passer godt på ”mit firma” griner Sebastian.
”Skal du nu gå hjemme og slappe af” er redaktionens næste spørgsmål til Sebastian. ”Nah, det kommer jeg nok ikke til.” svarer han, ”Jeg skal helt sikkert arbejde mindre, så jeg kan være mere sammen med June og vores 3 børn. Men jeg gik sidste år ind i et samarbejde med Kurt Sørensen og Torben Villadsen fra Camro. Vi stiftede et ejendomsselskab der overtog de 11.000 m2. store LAMIN bygninger i Nørager. Her er det fortsat meningen jeg skal stå for renovering og vedligehold.
Derudover har jeg netop købt 2 byggegrunde midt i Nørager By. Her er planen at jeg til sommer går i gang med at bygge 2 parcelhuse, som jeg forventer er salgsklare til udgangen af 2021.” Sebastian kommer selv til at stå for murerarbejdet, kabeltrækning osv. ja stort set alt hvad han lovmæssigt selv må lave. ”Jeg hyrer selvfølgelig folk ind til de specialarbejdsopgaver jeg ikke selv må udføre, men min plan er at jeg selv laver det hele. Så kan jeg nemlig holde kontor- og papirarbejdet på et minimum” afslutter han.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler