tirsdag, april 23, 2024

Stor succes med sommerferie eSport for Rebild kommunes børn og unge

Støvring eSport havde igen i år succes med at tilbyde eSport til børn og unge i Rebild Kommune i den første uge af skolernes sommerferie. Hele 120 børn deltog fra mandag til lørdag på seks eSports hold i løbet af ugen.

– Vi må sige at det gik over al forventning igen i år. Alle seks hold var fyldt op blot få dage efter at der blev åbnet op for tilmeldingen tilbage i maj. Med de ventelister der var på holdene, kunne vi have haft langt over 200 deltagende børn i den første uge af børnenes skoleferie hvis vi ville, fortæller formanden for Støvring eSport, Torsten Topbjerg.

– Vi kunne sikkert også godt have fundet plads til nogle flere end de 120 vi havde til eSport i denne omgang. Vi valgte dog kun at tage 20 børn ind på hvert hold, fordi vi ville sikre os, at vi kunne give dem alle en god oplevelse. Vi er jo drevet af frivillige, så vi skal også finde folk, der vil bruge deres fritid på at sikre den gode oplevelse for de børn, der deltager. Alle skal have en god oplevelse. Både børn og frivillige, fortæller Torsten Topbjerg.

 Aktiv Ferie er et tilbud til alle 2. til 6. klasses børn i Rebild og Mariagerfjord kommuner om ferieaktiviteter i den første og sidste uge af skolernes sommerferie. For et forholdsvist lille beløb, kan alle børn deltage i sjove og spændende aktiviteter hos en stor del af kommunernes foreninger. I år deltog 740 børn fra Rebild og Mariagerfjord kommuner i Aktiv Ferie i den første uges af skoleferien. Der forventes et lignende antal i den sidste uge af skoleferien hvor Støvring eSport igen har eSport på programmet. Her er fem ud af seks hold pt. med venteliste hos Støvring eSport.

– Vi har meget fokus på, at eSport er mere end ”blot” at game foran en skærm. Vi dyrker det fysiske fællesskab børnene imellem og har stor fokus på vigtigheden af motion, bevægelse og at have det sjovt. Så alle de 120 børn er kommet hjem med en oplevelse af, at eSport hos os er meget mere end det at game hjemme på værelset online mod andre. 

Udover Outdoor eSport, havde vi f.eks. igen i år en konkurrence omkring hvem der kunne kaste et tastatur længst. En konkurrence, der ikke alene bringer smil og latter frem hos deltagerne, men også hos dem som ser på, slutter Torsten Topbjerg.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler