• 10 små blå kartofler – kogte
• 10 små alm. kartofler – kogte
• 40 friskbælgede ærter
• 1 lille bundt grønne asparges i mundrette stykker

Dressing:
• 2 spsk. skyr
• 1 spsk. dijonsennep
• 1 spsk. grov sennep
• Saft af 1 citron
• Evt. lidt sukker
• Salt og peber

Kartoflerne skæres i halve eller mindre og blandes med ærter og asparges.
Den sammenpiskede dressing røres i.
Må gerne stå et par timer og trække – for mere smag.
_ _ _

Her er historien om en heldig kartoffel.
For mange år siden efter et sommerbesøg på Samsø kom min yngste søn med en lille pose kartofler, der så anderledes ud. Først troede jeg, de var fyldt med jord, dernæst mente jeg, de var sorte, men de var faktisk blå. Efter hans udlægning skulle de være kommet hertil på Prins Henriks foranledning.
Jeg ved ikke, om det er helt rigtigt, men det er en god historie.

Kartoflerne mistede en del af farven efter kogning og var lidt melede. Det var vist bedre at bruge dem som læggekartofler, og det gjorde vi så. 

Næste forår tog vi dem som ret små, og da fik farven en anden lyd. De blev kogt, og var smukt blå. Vi dyrkede dem i nogle år, og så flyttede vi og glemte dem, indtil i dette forår, hvor vi har kunnet få dem under navnet BLÅ CONGO i en vejbod ikke langt fra, hvor vi bor.

Nogle blev til den flotteste kartoffelmad, og andre blev til denne kartoffelsalat. 

Se det var en anden kartoffelhistorie…..

DEL