tirsdag, februar 27, 2024

Naturen og historien kan bindes sammen – og skal bindes sammen

André Ellegaard Jensen.

Af André Ellegaard Jensen, byrådskandidat, Socialdemokratiet

I Rebild kommune har vi mange flotte naturperler. Og de bliver nydt til fulde rundt omkring. Men jeg har ofte tænkt på… at de steder, hvor der engang var noget, som har sat sit præg på det lokalsamfund, som det er/var en del af, nu er en del af nogle flotte naturområder. Historierne skal fortælles.

F.eks. Banestien ved Nørager – en del af Himmerlandsbanerne, som var aktiv fra 1893-1967 – og Nørager Station lå hvor kommunens administration ligger i dag. Torsdals Mølle – engang en vandmølle, hvor det meste af dalen var en stor sø. Blev brugt til produktion af korn- og foderstoffer. Nøragergaard(skoven). Opført i middelalderen, har haft flere markante ejere – herunder byens grundlægger, nu er det kun den ene sidefløj, som er tilbage…

I dag flotte naturområder, som benyttes flittigt af borgerne. 

Men hvor mange kender historierne? Naturen kan bruges til formidling af mange forskellige ting – biologi, klima, miljø – blot for at nævne nogle – men kan altså også bruges til historisk formidling. Evt. i en kombination? Det vil jeg også gerne være med til at ”slå et slag” for – både naturen og historierne skal bevares for og til de kommende generationer.

Torsdals Mølle.
Banestien.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler