onsdag, april 17, 2024

Familie på farten – i Canada og Alaska

NØRAGER: Anne Grethe Trangbæk og Helge Kristensen fra Give kommer mandag den 11. oktober til Kig Ind i Nørager og fortæller om deres rejse i Canada og Alaska med deres medbragte LandCruiser. Fortællingen vil være rigt suppleret af billeder fra turen. 

På 180 dage tilbagelagde familien 44.000 km på de nordamerikanske veje. Og her var LandCruiseren ”en rullende pensionistbolig” på denne fantastiske tur, som parret fortæller om i deres foredrag Familie på farten. 

Foredraget er blandt andet også en historie om, hvordan det føles at være sammen om alt i døgnets 24 timer, gå til katolsk højmesse på stenbroen, sparke dæk med trucker-chauffører på uendelige veje, finde en ny lejrplads hver eneste dag i et halvt år, flygte fra en bjørn med to unger, vende hø med hesteforspand i Alaska, lytte til ulvekoncert i vildmarken, vaske guld og sig selv i floderne og meget mere.

Deres rejseeventyr startede i 1986, hvor Anne Grethe og Helge stoppede deres små drenge, Toke, Roar og Hjalte, ind i en autocamper og kørte ud på alverdens landeveje for at blive en familie på heltid – eller en Familie på farten. Siden er der gået 35 år, og familien på farten er nu blevet til pensionister på farten. Anne Grethe og Helge har gennem de seneste tre årtier holdt foredrag overalt i Danmark for at dele deres oplevelser med andre. Lige fra Anne Grethes fascination af at møde fremmede mennesker til Helges lyst til at ”give den gas” ud over stepperne – uden at vide hvad der venter bag den næste bakketop.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler