onsdag, juni 19, 2024

Foredrag med Dorte Elkjær-Gregersen i Sognehuset i Nørager

NØRAGER: Menighedsrådet i Kongens Tisted, Binderup og Durup byder den 28. oktober velkommen i Sognehuset i Nørager til en aften med foredrag om de to himmerlandske originaler, der begge levede deres liv side om side ved fjorden. Skovtrolden, Halkjærsmeden eller Dæn jøndrøwn smæj og TierAjers som de to blev kaldt, navne der var afledt af det, de beskæftigede sig med, tålte dårligt synet af hinanden.  

Det er Dorte Elkjær-Gregersen fra Skørbæk, der kommer og fortæller om de to himmerlandske originaler og læser op fra sin bog  Halkærkonen og originaler på Halkær-egnen. 

Da Dorte for nogle år siden flyttede til Skørbæk, begyndte hun at indsamle øjenvidneberetninger om egnens lidt skæve eksistenser og mennesker, der levede på kanten af samfundet. Disse beretninger blev så i 2017 til bogen om bl.a. Halkjærtrolden og TierAjers.  

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler