torsdag, april 18, 2024

Motorveje i Rebild Kommune

Af Kim Hornbech (C)

Som bekendt arbejdes der på en ny nordjysk motorvej, som skal aflaste den meget trafikerede Hovedvej A13. Det er selvsagt nødvendigt at fokusere på infrastrukturen, hvis man ønsker sig mobilitet, handel og vækst. Imidlertid er det ikke helt ligegyldigt hvor motorvejen kommer til at ramme Rebild kommune, og det er ikke ligegyldigt, hvor den skal flette ind sammen med den eksisterende motorvej E45.

Et forslag, N1 på vejdirektoratets hjemmeside, går på, at den nye motorvej skal komme meget tæt forbi både Rørbæk, Stenild og Nørager. Dermed lægge den sig som en vold gennem landskabet og bliver en både fysisk og psykisk adskillelse af vores lille lokalsamfund.

En anden løsning, N2, flytter den nye motorvej mod vest, og dermed kommer den til at ligge tættere på den nuværende hovedvej 13, og sammenfletningen med E45 kommer til at ligge tæt ved Sønderup. Denne løsning er anderledes attraktiv, da den dels flytter støj væk fra Rørbæk, Stenild og Nørager, samtidig med at den vil aflaste den tunge trafik, som kører gennem Nørager i dag. 

Endvidere må man pege på, at vi jo sådan set allerede har en motorvej, E45, og dermed vil vi ikke kunne forvente nogen fremgang i vækst og handel, mens man i Aars og Løgstør vil have gavn af at få motorvejen tættere på. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler