lørdag, juli 20, 2024

Løvfaldstur til Han Herred

Nørager Pensionistforening har været på årets sidste tur, som gik til Han Herred. 

Erik Klit Christensen fortæller om Skovsgaard Hotels baggrund og virke.

Der var 45 medlemmer afsted på en tætpakket eftermiddag. Turen gik omkring Aggersborg og Gøttrup til Vejlerne og Thorupstrand. Turen gik videre via Fjerritslev og Slettestrand til Lerup Kirke, hvor der blev gjort holdt for en tiltrængt pause. 

Pastor emeritus John Kristensen fortalte livligt om kirken og dens historie, som trækker tråde til Irland og via Hærvejen til resten af Europa.

Herefter var der 20 minutters kørsel til næste stop med eftermiddagskaffe med kringle og lagkage i Arentsminde, hvor Skovsgaard Hotel har lejet sig ind i det tidligere cafeteria på grund af ombygning i Skovsgaard. Det er en socialøkonomisk virksomhed, som viderefører det traditionsrige jernbanehotel i Skovsgård på nye vilkår.

Lederen Erik Klit Christensen gav en spændende orientering om stedets opståen og virke.

Den videre færd gik via Østerby-Hammershøj, orslev Dyb og Kokkedal til Aggersund, og da mørkets var ved at falde på, gik det nu direkte til Sortebakkehallens Cafeteria, hvor Jan stod klar med dagens middag. 

En herlig dag var vel overstået.

John Kristensen fortæller om Lerup kirke.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler