tirsdag, juni 25, 2024

1 års fødselsdag fejret på Nørager Friplejehjem

Da Nørager Friplejehjem mandag den 1. november slog dørene op til åbent hus i anledning af 1-års dagen for åbning, var der særdeles stor interesse fra både lokalsamfund og de omkringliggende kommuner. 

– Vi er naturligvis overvældet over de mange gæster, som talte både pårørende til beboere og andre interesserede omkring friplejehjemmet, fortæller forstander Susan Lundgren Hansen. 

Alle dagens ca. 300 besøgende, blev budt på chili con carne samt kage og kaffe. Der var levende musik, billeder fra det første år, guidede rundvisninger, åbne lejligheder og rig mulighed for en snak med ansatte og beboerne i huset. 

– Vi er et plejehjem, som gør tingene noget anderledes, og det er der mange, der gerne vil se og mærke. Vi anser os som én stor familie, og går derfor ikke i arbejdstøj, eller til pause, og der er plads til børn og dyr og liv her i huset, oplyser Susan Lundgren Hansen videre. Dette bekræftes af nattevagt Pia Gaardbo, som er kommet ind på job for at aflevere noget rosenvand til køkkenpersonalet, som skal til at lave Baklava (original græsk kage): 

– Vi har mange arrangementer og aktiviteter her, og vi er alle lige, uanset hvilken rolle vi har i huset, om det end er beboer, leder eller personale. Det er et dejligt sted at være ansat. 

Det var tydeligt, at såvel beboere og medarbejdere hyggede sig sammen med de mange gæster, der gik rundt i huset i løbet af dagen. Gæsterne kunne ud over at få indblik i dagligdagen på friplejehjemmet, også blive klippet, og købe boller og hjemmelavet marmelade med hjem til aftenkaffen. Der blev på dagen solgt over 300 boller, som de besøgende kunne se blive bagt i husets eget køkken, hvor også al maden til huset laves. 

På Nørager Friplejehjem er man klar til at tage hul på andet år. Om bøger og film siger man, at der efter den fremragende 1’er kommer den svære 2’er – men på Nørager Friplejehjem oplever man fortsat en positiv søgning til huset, der er aktiviteter for frivillige på vej, og Jutlander Fonden Hobro og Sparekassen Danmark har doneret Kr. 250.000 så plejehjemmet kan få deres egen handicapbus. 

– Der er stadig få ledige lejligheder tilbage, og man er naturligvis velkommen til en rundvisning hos os, også alle de andre dage – ikke kun til åbent hus. Man er altid velkommen hos os, smiler forstander Susan Lundgren Hansen. 

Plejehjemmet er beliggende i naturskønne Nørager og rummer i alt 41 2-værelseslejligheder med eget bad og the-køkken. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler