søndag, maj 19, 2024

Ny Venstre-borgmester

REBILD: Efter en lang intens valgkamp var der spændingen om, hvem der blev borgmester i Rebild kommune fra den 1. januar 2022. Svaret kom på valgnatten efter den 16. november.

Det blev Venstres Jesper Greth, der blev peget på. Rebild kommune var ellers udråbt til en interessant i kommune i pressen. Årsagen hertil er de tidligere konstitueringer der er forløbet meget dramatiske, med brudte aftaler m.m.

Dramatikken udeblev ved dette års forhandlinger. Venstre var i valgforbund med Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti.

Allerede tidligt stod det klart, at valgforbundet havde flertal med syv medlemmer til Venstre og seks til de Konservative og 13 er det magiske antal mandater for at opnå flertal. Da dette stod klart, sluttede Radikale Venstre sig til valgforbundet. Herefter blev der forhandlet i flere timer, for at få de forskellige udvalg besat. Det Konservative Folkeparti fik et rigtigt godt valg, som skulle belønnes.

Formanden for Venstre i Støvring, Thorkild Bækkelund, glædede sig over at Rebild igen skal ledes af en Venstre-borgmester. 

– Sidst var i perioden fra 1998 til 2014, hvor Anny Winther var borgmester. En periode, hvor Støvring og hele kommunen udviklede sig og lagde mange af de grundpiller som vi fortsat ser resultaterne af.

– Med Jesper Greth får Rebild kommune en veluddannet, arbejdsom, dialogsøgende og ordentlig borgmester, som vil søge det brede samarbejde, både i byrådet såvel som med den kommunale administration, fortæller Thorkild Bækkelund, der er sikker på, at borgerinddragelse vil blive et nøgleord i mange vigtige beslutninger.

Det var sent på natten, da Venstres arbejdsgruppe og medlemmer forlod Stubhuset, og Jesper Greth kunne endelig slutte sig til sin familie, som har måttet undvære ham de foregående 4-6 uger.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler