lørdag, juli 20, 2024

Arbejdspladser i Rebild Kommune tilbydes ny sundhedsindsats

Rebild Kommune vil gerne være med til at sætte fokus på medarbejdernes sundhed. I samarbejde med Steno Diabetes Center Nordjylland, Mariagerfjord- og Vesthimmerlands Kommuner tilbydes offentlige og private arbejdspladser i kommunen nu et gratis sundhedstjek.

Af Rebild Kommune
En arbejdsplads, der har taget imod det nye tilbud om samtale og sundhedstjek, er el-virksomheden Haverslev El, der holder til i Haverslev. De har i løbet af to fredage haft besøg af en medarbejder fra Rebild Kommune, der har givet medarbejdere et tjek på deres egen sundhed:

– Sundhedstjekket har været positivt for både montører, butikspersonale og ledelse, hvor vi hver især er blevet tilbudt en individuel samtale og blandt andet har fået målt blodsukker, taljemål og vægt. Alt dette har givet os nye værktøjer til bedre sundhed, fortæller aut. el-installatør Henrik Garder fra Haverslev El.

Det kan betale sig at investere i sundhed
Spørger man, hvorfor arbejdspladser skal prioritere medarbejdernes sundhed, er svaret klart fra Nicolai Rosenkilde, der udfører sundhedsindsatser i Rebild Kommune. Det er en god investering for virksomhederne.

– Vi bruger ca. en tredjedel af vores hverdag på arbejdspladsen og har ikke altid tid og overskud til at prioritere sundhed, når vi kommer hjem. Som nogle studier viser, kan hver en krone som virksomheder lægger i sundhed give op til 5-12 kroner tilbage pga. mindre sygefravær, gladere medarbejdere og større ønske for medarbejderen om at forblive i virksomheden, og fortsætter:

– Mange arbejdspladser vil gerne prioritere, f.eks. lave en frugtordning, rygepolitik og tilmelde sig DHL-løb. Men for at skabe en varig forandring, kræver det en strategisk tilgang for virksomheden, hvilket vi som kommune kan hjælp med at skabe, fortæller Nicolai Rosenkilde.

Opsporing af type 2-diabetes
Det gratis sundhedstjek, som arbejdspladser tilbydes, har fokus på generel sundhed, men har herudover særligt fokus på at forebygge og opspore type 2-diabetes, der er i stigende vækst. Fra 2001 og frem til 2018 er der næsten sket en tredobling af tilfælde af type 2-diabetes i Rebild Kommune, og netop denne stigning ønsker projektet at bremse via en tidlig indsats på arbejdspladserne.

Med Steno Diabetes Center Nordjylland som samarbejdspartner, er det muligt at kunne foretage en diabetesscreening, som en del af sundhedstjekket, hvor den enkeltes medarbejders langtidsblodsukker bliver målt. Dette giver hermed kommunen mulighed for bedre at opspore personer i risiko for type 2-diabetes, og for at sætte ind med kommunale sundhedsfremmende og forebyggende tilbud.

Arbejdspladser søges
Initiativet om sundhedsindsatser på arbejdspladser løber over det næste år, og Nicolai Rosenkilde håber, at så mange arbejdspladser som muligt vil tage imod tilbuddet.

– Vi håber at kunne gå i dialog med så mange som muligt her i det nye år. Alle typer arbejdspladser møder særlige sundhedsmæssige udfordringer – det kan f.eks. være natarbejde, transportopgaver, rygning, kost eller krævende arbejdsstillinger – og det kan vi forsøge at hjælpe med, slutter Nicolai Rosenkilde.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler