tirsdag, juni 25, 2024

Nye podere uddannet på Boldrup Museum

BOLDRUP: Godt tyve personer var ganske frivilligt samlet til podning på Boldrup Museum torsdag d. 3. marts. Og nej, det handlede ikke om vatpinde i næse eller hals, men derimod om et meget mere frugtbart projekt – nemlig podning af frugttræer.

Karsten ’Kortbuks’ Hansen gæstede denne aften museet med sit imponerende lager af podekviste – over 500 forskellige sorter – og gav de fremmødt gæster et grundlæggende kursus i at pode frugttræer. 

I knap tre timer blev der arbejdet koncentreret med at lave nye frugttræer, primært æbletræer, men også en del pære-, blomme- og kirsebærtræer blev denne aften sat i verden. Da aftenen var slut, var der således helt nøjagtigt blev fremstillet 88 nye frugttræer.

– Vi har afholdt kurset gennem en del år efterhånden. Sidste gang var den 11. marts 2020, altså den aften Danmark blev coronalukket, så det var rigtig dejligt at kunne byde velkommen til kurset igen. Det er altid en utrolig hyggelig aften; det gør et eller andet ved ens psyke, når man får fornemmelsen af, at man har skabt et nyt liv. Sådan et nyt frugttræ bliver næsten som et lille barn, hvis trivsel man kan gå og holde øje med, fortæller Boldrup Museums naturvejleder, Gert Rubæk, der sammen med Boldrup Museumsforening havde arrangeret kurset.

Karsten forklarer.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler