onsdag, juni 19, 2024

Rold Skov skal ikke være naturnationalpark

REBILD: Miljøminister Lea Wermelin offentliggjorde i 2021 en bruttoliste på 22 forslag til områder til placering af op til ti nye naturnationalparker. Bruttolisten omfattede bl.a. Rold Skov i Rebild Kommune. Med afsæt i en bred opbakning i byrådet har Rebild Kommune siden efteråret 2021 været i dialog med miljøministeren og Folketingets partier om, en lang række grunde til, at Rold Skov ikke burde stå på den endelige liste over de nye naturnationalparker. Torsdag den 24. mart bekæftede miljøministeret, at Rold Skov ikke er udpeget til naturnationalpark.

Borgmester Jesper Greth og byrådet har hele vejen igennem haft stor forståelse for behovet for at styrke biodiversiteten, men en eventuel placering i Rold Skov var forbundet med meget store udfordringer.

– Rold Skov er et fantastisk naturområde, og vi har i Rebild kommune al mulig interesse i at holde fast i det. Det er en grundlæggende del af fortællingen om vores kommune. Vi anerkender til fulde behovet for at arbejde for øget biodiversitet og regeringens arbejde med det spørgsmål. Men vi har været overbevist om, at en udpegning af lige præcis Rold Skov til naturnationalpark ikke var det rette redskab, når man ser samlet på, hvad der gavner både biodiversitet, CO2-regnskab, bæredygtigt byggeri, borgernes sundhed osv. Det er mit indtryk, at mange borgere i lokalområdet har delt den opfattelse. Derfor vil jeg også gerne kvittere for, at der er blevet lyttet til os i den gode dialog, som vi har haft med miljøministeren og Folketingets partier. Jeg er utrolig glad for, at vi på baggrund af denne dialog – med miljøministerens udmelding i dag om, at Rold Skov ikke er udpeget til naturnationalpark – er endt med en god beslutning for Rebild kommune. Som borgmester ser jeg frem til en fortsat bred dialog og inddragelse med lokal forankring om den fremtidige udvikling og anvendelse af Rold Skov. 

Kommunen har hele tiden søgt dialogen

Siden Rebild Kommune, af miljøministeren, blev opfordret til at udpege arealer til en kommende naturnationalpark, har der været en løbende dialog.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler