søndag, april 21, 2024

Byens Frugthave i Nørager

NØRAGER: Sammen med en herlig gruppe friske elever fra Sortebakkeskolen har Vild med Rebild været i gang på vandværksgrunden ved klubhuset i Nørager. Vandværket købte grunden for at beskytte grundvandet og på arealet må der derfor hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning. 

Elever fra Sortebakkeskolen har hjulpet til med at plante træer.
De engagerede elever kastede sig ud i opgaven med at plante og vande.

Den første del er nu blevet beplantet med 108 æble- og pæretræer. Der er mange forskellige sorter, og det er planen, at byens borgere om ikke så mange år, kan besøge frugthaven og smage mange forskellige pære- og æblesorter. Der er både blevet plantet Cox Orange, Ingrid Marie, Clara Friis, Grev Moltke og mange andre sorter.

Frugttræerne er træer, som byens borgere allerede sidste år havde lavet på et podekursus ved spejderhuset. De små træer er nu blevet et år ældre, og er klar til at ”slå rødder” på vandværksgrunden.

Eleverne var meget engagerede i projektet, og kastede sig straks ud i, at grave huller, skrive skilte med navne på sorterne, plante træer og vande grundigt. Dog fik træerne tættere på vandhanen lidt mere vand, end dem i det fjerneste hjørne. Eleverne fra Sortebakkeskolen har påtaget sig opgaven med at få vandet træerne en gang om ugen i dette tørre forår. 

Der vil senere blive plantet bærbuske og nogle lidt større træer på området. Omkring gravhøjen er der en fredningslinje på 100 m. Den skal man selvfølgelig respektere. Derfor vil der i det hjørne af grunden, der ligger op mod højen, blive udsået frø, der skal blive til en blomstereng. Blomsterengen skal trække insekter til, så der er insekter klar, når frugttræerne engang begynder at blomstre.

Man håber, at Byens Frugthave bliver en lille oase i Nørager.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler