onsdag, maj 29, 2024

Grund til flere panderynker!

DEBAT:

Af Peter Hansen, byrådsmedlem (A), gruppeformand

“Ny Nibevej giver panderynker”, skrev jeg i et tidligere læserbrev. Nu kan jeg blot konstatere, at der er grund til endnu flere panderynker. Inflationens mørke skygge rammer os. Det startede under coranapandemien, og da Rusland invaderede Ukraine, stak priserne helt af. Og det er kun begyndelsen, spår økonomerne.

Det rammer den enkelte families økonomi, og det er selvfølgelig også en udfordring for den kommunale økonomi. Vi har allerede set flere sager, hvor det har været nødvendigt at frigøre flere penge end de afsatte midler for at sætte planlagte projekter i gang. Det kan vi ikke bare fortsætte med at gøre, fordi det rækker pengene ikke til på hverken drifts- eller anlægsbudgettet. Sagen er på det kommende økonomiudvalgsmøde, og her er det ikke nok at tage udfordringen til efterretning. Udfordringen kalder på handling, og det er et politisk ansvar.

Derfor står vi ved en skillevej, hvor vi skal lave de nødvendige prioriteringer: Skal vi fortsætte væksten med flere udstykninger og mere salg af erhvervsjord? Eller skal vi foretage en opbremsning og sikre vores velfærdsområder med de nødvendige daginstitutioner og skoler samt gode løsninger på specialundervisningsområdet?

I Socialdemokratiet er vi ikke i tvivl. Vi vil arbejde for velfærden. Det skylder vi vores nuværende og kommende borgere i Rebild kommune.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler