Af Flemming Bisgaard Andersen, Triersvej 52, 8660 Skanderborg.

Undertegnede er født og opvokset på Gl. Overvad, Haverslev i tiden fra 1948 til 1967. Det er en tid, som jeg tænker tilbage på med stor taknemlighed. Det var en god skoletid, tid til håndbold, spejderliv og gode kammerater.

I 2021 blev jeg opmærksom på, at der i Haverslev var arkiv for Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening. Jeg fandt her ved mit besøg to bøger om Haverslev by og sogn samt en bog om Brorstrup sogn – bøger udgivet af den lokalhistoriske forening.

Bøgerne fortæller om tidligere og nuværende beboere i de enkelte huse. Beskrivelsen kommer gadevis i alfabetisk orden – meget overskueligt. Jeg fandt bøgerne spændende og købte dem straks.Det var et godt køb.

Da jeg begyndte læsning af bøgerne, kunne jeg slet ikke stoppe – det var virkelig interessant læsning. Mange personer, som jeg pludselig erindrede fra min barn-/ungdom, tonede frem. Mange dejlige minder om spændende mennesker.

Bøgerne beskriver også så mange aktive mennesker, der i dag bor i Haverslev. Det vidner om et fantastisk sammenhold inden for skole, børnehave, sport, spejder, diverse foreninger m.m.

Mange gør et stort stykke frivilligt arbejde i diverse bestyrelser, som trænere, som ledere o.s.v. Det er virkeligt et stort og godt stykke arbejde Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening har ydet ved udgivelsen af disse tre bøger.

Derfor håber jeg, Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening kommer i betragtning, når der skal uddeles tilskud til foreninger, som belønning for det store arbejde.

Sådanne ildsjæle er nødvendige for at mindre bysamfund overlever, og borgerne kan have et indholdsrigt liv.

DEL