lørdag, juni 22, 2024

Ildsjæle er nødvendige for mindre bysamfund

Af Flemming Bisgaard Andersen, Triersvej 52, 8660 Skanderborg.

Undertegnede er født og opvokset på Gl. Overvad, Haverslev i tiden fra 1948 til 1967. Det er en tid, som jeg tænker tilbage på med stor taknemlighed. Det var en god skoletid, tid til håndbold, spejderliv og gode kammerater.

I 2021 blev jeg opmærksom på, at der i Haverslev var arkiv for Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening. Jeg fandt her ved mit besøg to bøger om Haverslev by og sogn samt en bog om Brorstrup sogn – bøger udgivet af den lokalhistoriske forening.

Bøgerne fortæller om tidligere og nuværende beboere i de enkelte huse. Beskrivelsen kommer gadevis i alfabetisk orden – meget overskueligt. Jeg fandt bøgerne spændende og købte dem straks.Det var et godt køb.

Da jeg begyndte læsning af bøgerne, kunne jeg slet ikke stoppe – det var virkelig interessant læsning. Mange personer, som jeg pludselig erindrede fra min barn-/ungdom, tonede frem. Mange dejlige minder om spændende mennesker.

Bøgerne beskriver også så mange aktive mennesker, der i dag bor i Haverslev. Det vidner om et fantastisk sammenhold inden for skole, børnehave, sport, spejder, diverse foreninger m.m.

Mange gør et stort stykke frivilligt arbejde i diverse bestyrelser, som trænere, som ledere o.s.v. Det er virkeligt et stort og godt stykke arbejde Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening har ydet ved udgivelsen af disse tre bøger.

Derfor håber jeg, Brorstrup-Haverslev Lokalhistorisk Forening kommer i betragtning, når der skal uddeles tilskud til foreninger, som belønning for det store arbejde.

Sådanne ildsjæle er nødvendige for at mindre bysamfund overlever, og borgerne kan have et indholdsrigt liv.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler