søndag, maj 19, 2024

Mørke skyer

 

Af Peter Hansen, byrådsmedlem (A), gruppeformand

REBILD: Der hænger mørke skyer over de kommende budgetforhandlinger ikke bare i Rebild Kommune, men i  alle landets kommuner. Krigen i Ukraine og de afledte virkninger af Covid-19 påvirker de rammevilkår, som kommunerne skal lægge budget indenfor. Derfor er det en stram økonomiaftale, der netop er indgået mellem regeringen og kommunerne.

Det satte sit tydelige præg på temamødet forud for juni måneds byrådsmøde. Her blev alvoren listet op! 

På driftssiden skal der på nuværende tidspunkt findes i nærheden af 50 mio. kr., og hele anlægsiden skal revurderes både på den korte og den lange bane på grund af de voldsomt stigende priser. Så det er ikke bare mørke skyer, der hænger over forhandlingerne. Det er meget mørke skyer!

Det er en kæmpe stor opgave og udfordring, der for alvor stiller samarbejdet i byrådet på prøve. 

Det ansvar er vi selvfølgelig klar til at tage på os i Socialdemokratiet Rebild. I det arbejde vil vi lægge vægt på at handle i fællesskabets interesser, vi vil være på forkant og udvise rettidig omhu, og vi vil se sammenhænge og tænke på tværs. Ganske som der står i Rebild Kommunes Vision 2035, der blev godkendt på månedens byrådsmøde.

Derfor ønsker vi i Socialdemokratiet Rebild, at vi træder på bremsen og sætter iveren for fortsat vækst på pause. Det er vigtigt, at vi får styr på de nuværende udfordringer inden for de respektive fagudvalg som f.eks. kapacitetsudfordringer på skole- og dagtilbudsområdet, specialundervisningen, ældreområdet, trafiksikkerheden, grøn omstilling og minimumsnormeringer i dagtilbud.

Det skal vores resourser bruges til, hvor vi er under et særligt pres. Det skal sikre velfærden for dem, der allerede bor her, og det skal give tilflyttere oplevelsen af, at der er styr på tingene i Rebild Kommune.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler