lørdag, juli 13, 2024

Myreflittigt ægtepar kåret til Årets Borgere i Nørager

NØRAGER: Taget var næsten ved at blive blæst af teltet, da Elin og Niels Jørgen Jensen torsdag i Nøragers byfestuge blev kåret til Årets Borgere 2022. De mange forsamlede Nøragerborgeres klapsalver ville ingen ende tage, og ingen kunne være i tvivl om, at kåringen var særdeles populær og velfortjent.

Elin modtager hatten af Sussi Lem, som blev Årets Borger i 2019.
Årets Borgere i Nørager, Elin og Niels Jørgen Jensen takker for den ærefulde titel.
Niels Jørgen modtager også en flot, blå hat.

Sussi Lem, som fik titlen i 2019, hvor den senest blev uddelt, fik æren af at kåre de to nye modtagere af den ærefulde titel. Sussi holdt også en tale for Elin og Niels Jørgen, hvori hun begrundede kåringen. Talen handlede om to flittige myrer, der fandt hinanden og som på forskellig vis gennem hele deres samliv fortsatte med at være flittige sammen. I talen blev det bl.a. fremhævet, hvordan ægteparret har ydet en kæmpe indsats i Vedligeholdet, et korps af frivillige der sørger for, at der altid bliver ryddet op, fjernet ukrudt og i det hele taget bliver lavet forskelligt forefaldende praktisk arbejde i Nørager.

Elin og Niels Jørgen er næsten dagligt at se i bybilledet, når de går rundt i gule, trafiksikre veste og laver frivilligt arbejde til glæde for resten af byens borgere. Arbejdet foregår selvfølgelig ofte sammen med de andre flittige medlemmer af Vedligeholdet.

Som sagt var der øredøvende bifald, da de to titelmodtager skulle op foran de forsamlede for at modtage det synlige bevis, nemlig en ’blå hat’ med påskriften Årets Borger 2022. Ægteparret er stilfærdige og beskedne mennesker, og Elin Jensen var da også noget benovet over, at netop de to havde fået udnævnelsen.

– Vi synes jo ikke, vi gør noget særligt. Vi gør det jo, fordi vi godt kan li’ det, lød det fra den glade modtager.

Med udnævnelsen følger som sagt en ’blå hat’ – en stråhat med et blåt silkebånd – samt en stor buket blomster. Og ellers, ja, så følger der bare mere frivilligt arbejde med. Og allerede to dage senere var de to flittige myrer i gang igen, da de holdt indvielsestale for byfestugens torvemarked.  

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler