søndag, juni 16, 2024

Mange har fået øjnene op for Staudeengen

Planteskoler i traditionel forstand er der blevet færre og færre af. Derfor har Staudeengen mellem Gundersted og Nibe, blandt disse få, fået succes. 

GUNDERSTED: Aldrig har Staudeengen solgt så mange planter som i år. Her har man nemlig forstand hvilke sorter der passer til de danske haver. 

Danske planter
– De planter vi har her, er dyrket i danske planteskoler og er dermed sorter tilpasset det danske klima. Staudeengen har Himmerlands største plantesalg af udplantningsplanter til private haver bestående af blomster, stauder, krydderurter, grønsagsplanter, frugtbuske og frugttræer.

Inklusive råd og vejledning
Hanne Rasmussen står også klar med råd og vejledning i valg af planter til krukker og have. – Hos Staudeengen kan du få råd og vejledning om valg af planter, uanset om du skal anlægge en ny have fra bunden eller måske blot vil ændre et enkelt bed. Vores mangeårige erfaring og store udvalg i planter gør, vi helt sikkert kan finde en god løsning til netop din have. Når du køber planterne hos os, tilbyder vi at lave en plantegning over din have med angivelse af de nye planters placering. Vi kan levere planterne og sætte dem, hvor de skal stå. Du skal blot selv grave dem ned, fortæller Hanne Rasmussen. 

Find inspiration i besøgshaven
Ud over plantesalget består Staudeengen også af en 3 tønder land stor sansehave, som Hanne og hendes mand Carsten selv har designet, etableret og plantet til. Rent faktisk blev haven etableret før plantesalget.

Selv om de har kaldt deres dejlige sted for Staudeengen, skal man ikke foranlediges til at tro, at der er tale om en mark fyldt med blomster i alverdens farver. Nej, tværtimod. Der er tale om et areal beplantet med cirka 3.000 træer og buske, masser af små og store bede med farverige blomster af forskellige sorter, en stor sø og flere mindre bassiner, vandløb og meget andet, som gør området til et unikt sted at opholde sig – også for de besøgende.

Haven er faktisk en besøgshave som alle gerne må hente inspiration i eller besøge. Man er sågar velkommen til at medbringe sin frokost eller en kop kaffe og nyde i haven. 

Også kendt for aronia
Staudeengen er også kendt for aronia. Saftbokse som kan købes i specialforretninger og i supermarkeder. Men saft og buske kan naturligvis også købes direkte hos Staudeengen, hvor man kan få forklaret alt om det sunde bær af Hanne Rasmussen. Aroniabærret har nemlig haft en helt særlig betydning for hende. 

Skæbnen ville, at Hanne Rasmussen i 2008 blev ramt af en blodprop i hjernen. Efter længere tids sygehusophold og genoptræning var hun bundet til en kørestol. Men hun havde sin have, som var ren terapi for hende. Men også aroniabærret var med til at få hende på fode igen. 

Der fandtes nemlig aroniabuske i hendes nyanlagte have. Af folk der kom forbi haven og fik øje på buskene, blev hun fortalt at bær fra denne busk var meget giftige. Hun måtte endelig ikke spise dem – ja, man kunne endda dø af at spise dem. Det kunne Hanne Rasmussen nu ikke forstå, for hun havde set at fuglene spiste dem og hun havde da også selv smagt et par stykker. 

Aronia blev googlet på internettet, og bærret viste sig at være det sundeste bær og havde netop de egenskaber til at Hanne Rasmussen kunne komme sig over sin sygdom og genoptage arbejdet med Staudeengen. 

Se annonce.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler