søndag, maj 19, 2024

Pensionister på tur til det milde Fyn

Omkring 20 medlemmer af Nørager Pensionistforening har sammen med en lige så stor skare fra det øvrige Himmerland været på en 2-dages tur til Fyn.

På gyngende grund i Kongsdal Åben Have.

Første stop på turen var Kongsdal Åben Have ved Hindevad i det nordfynske, hvor der er en stor have på cirka to hektar. Den indeholder et væld af rhododendron, stauder og roser samt mange formklippede buske og træer. Den passes alene af den 80-årige indehaver med assistance af tre heltidsansatte plæneklipperrobotter.

Efter en god frokost gik turen videre til Svendborg, hvor man overværede Rottefælderevyen i byens gamle teatersal. Det er Danmarks ældste revy, som har spillet i cirka 150 år – dog med nye tekster hvert år! Herefter var der tid til at gå rundt i den meget smukke by, inden maden stod klar på Hotel Svendborg.

Hjemturen gik igen til det nordfynske, hvor der blev aflagt besøg på Ditlevsdal Bisonfarm i nærheden af Morud ved Langesø Skoven. Farmen blev grundlagt i 1993 af en ung landmand, som hentede inspiration til bison-avl under et ophold i Australien. Det er i dag Europas største bisonfarm med cirka 400 amerikanske bisonokser, og der er efterhånden opbygget et stort turiststed med gårdbutik og restaurant med mulighed for at overnatte i hytter med udsigt over ”prærien” suppleret med mange forskellige aktiviteter.

Godt mætte af indtryk gik turen tilbage til hjemegnen som afslutning på efterårets første arrangement. Og alle glæder sig til det næste arrangement med fællesspisning i Hallen.

Bisonokser i små flokke på fire tyre og 40 køer med kalve.
Dejlige, rolige omgivelser i Kongsdal Åben Have.
En dejlig rundtur på Ditlevsdal Bisonfarm er overstået.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler