lørdag, juni 22, 2024

Sortebakken Gymnastikforening klar til en ny sæson

NØRAGER: Mange foreninger lider for tiden. Det er ofte svært at engagere frivillige. Og efter årene med corona, hvor man ikke kunne dyrke idræt på samme måde, som man plejede, er det svært for mange at få sig selv ”sparket” i gang igen. 

– Sortebakken Gymnastikforening er kommet igennem dette med skindet på næsen. Foreningen har fortsat en forholdsvis sund økonomi, fortæller formand Dorthe Sennenwaldt, der dog kan nikke genkendende til udfordringen med frivillige. Derfor vil foreningen prøve en anden vinkel. Frivillige hænder er nødvendige, hvis der fortsat skal være udvikling, fastholdelse af traditionerne og i det hele taget foreningsliv. Derfor er det målet, at man ikke må føle sig forpligtet som forældre, men uden forventninger om yderligere indsats, kan sige ja til fx at hjælpe i hallen en halv time på en given dag. På den måde forventer vi, at det bliver lettere at bede om hjælp, fortæller Dorthe og fortsætter: 

– Instruktørerne er vi selvfølgelig afhængige af, de er vores guld og de er også frivillige, der i modsætning til forældre og andre, har forpligtet sig til en hel sæson. Dette belønner foreningen ved at sørge for, at instruktørerne – udover at være en del af sammenholdet – får kurser, efteruddannelse, tøj og ikke mindst muligheden for selv at udvikle og nytænke deres hold. På samme måde er foreningen åben for nye tiltag og opfordrer til, at man henvender sig med ønsker og ideer eller måske har lyst til at prøve kræfter som instruktør. Med hallen og en bred vifte af redskaber, kan det meste lade sig gøre.

– Som i tidligere sæsoner er der igen i år et nyt tilbud. Julie Zinck kommer mandag i lige uger og kører et Yoga-hold. Det er dejligt, at vi kan forny os og udvide tilbuddet, siger Dorthe, der også kan fortælle om et andet nyt tiltag: Aktiv familie-dag. Dorthe forklarer, at der søges midler til at lave aktive dage for flere generationer. Vi leger med mange idéer, fortæller Dorthe – især en aktiv dag nogle gange over vinteren for hele familien. Dage, der slutter med at spise sammen og hvis det bliver muligt, måske også at overnatte i hallen og lave aften-nat aktiviteter. Der er flere projekter i støbeskeen – flere i samarbejde med Bambi i cafeteriaet og med andre lokale foreninger. Vi skal have gang i det aktive fritidsliv igen slutter Dorthe.

Se annonce.


Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler