torsdag, maj 23, 2024

Fåredag som i de gode gamle dage

Når der søndag den 28. august bliver holdt Fåredag på Boldrup Museum, bliver det som i de gode, gamle dage – det vil sige, som inden Coronaen vendte op og ned på alting, når der skulle holdes større arrangementer.

I år er restriktionerne væk, og arrangørerne, Boldrup Museumsforening og museets ansatte, har lovet, at de giver den fuld skrald til årets arrangement.

Udover at museets får selvfølgelig skal klippes – deraf navnet på arrangementet – vil foreningen Hestefolket arbejde på museets marker, der vil blive høstet med selvbinder, man kan køre i hestevogn eller skyde med bue og pil, der vil være forskellige arbejdende stande, hvor man kan opleve forskelligt håndværk. Smeden har fx tændt op i essen og plejer at give interesserede mulighed for selv at prøve at forarbejde det varme jern.

Museets køkkenhave bugner lige nu af forskellige grøntsager, og til Fåredagen vil det være muligt at købe af disse grøntsager, ligesom man også kan købe bl.a. museets honning.

– Vi glæder os så meget! Det er for at lave sådan noget som det her, at vi har engageret os i museumsarbejdet, så det er dejligt, at vi nu igen kan lave den rigtige Fåredag, fortæller Museumsforeningens formand, Bjarne Hansen, som også selv vil udstille forskellige gamle korn- og melsorter.

Når sulten melder sig, vil man – som altid – kunne købe en omgang lam eller gris med diverse tilbehør, og som traditionen foreskriver på det lille museum, når der holdes arrangementer, vil der også om eftermiddagen være et kagebord.

Man kan finde flere oplysninger om arrangementet på Boldrup Museums Facebookside.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler