onsdag, maj 29, 2024

Ravnkilde siger NEJ til lukning af dagtilbud og skole!

RAVNKILDE: Borgere i Ravnkilde og opland mødte talrigt op til borgermøde, hvor lukning af skole og børnehave var på programmet. Her gav lokale deres besyv med, om hvorfor Ravnkilde er en by i udvikling og at vi vil arbejde mod at blive afviklet. Mange byrådspolitikere havde også fundet vejen til Ravnkilde og indgik i debatten om Ravnkilde Skole og børnehaves fremtid og dermed også byens fremtid.

Der var oplæg fra flere unge med familier, som har ønsket noget andet end det kommunens større byer kunne tilbyde, nemlig nærmiljø, fællesskab og et trygt og mindre institutionsmiljø.

– Ravnkilde er et tilvalg, siger Cathrine Have Laursen. Også den lokale købmand, Hanne Degn, havde et indlæg:
– Vi har et rigt foreningsliv og et tæt samarbejde mellem foreninger, skole og børnehave, det vi kan her er helt unikt, men lukker skole og børnehave, så afvikler politikerne vores by og alt det gode vi har!

– Skolen har været lukningstruet mange gange, men nyligt har man investeret 2,5 mill. i at flytte børnehaven over på skolen, og den investering skal have lov til at vise sit værd, siger Morten Høj Jensen, som også valgte at tilflytte byen med natur og tæt til motorvej og med et godt lokalmiljø. Kommunens vision om at udvikle ”hele” Rebild kommune, lever man ikke op til, når man lukker de små skoler og dermed de små samfund.  

Byrådspolitiker Allan Busk fremførte også bekymring for de små samfund:
– Det er vigtigt også at udvikle i de mindre byer, og sørge for, at den massive udvikling i de større byer stoppes. Der skal udvikles andre steder end Støvring, da der pt kun afvikles i mindre byer.

Ravnkilde fortsætter kampen for at redde skole/børnehave og lokalsamfund med et arrangement på skolen den 20. september, hvor der forventes at komme borgere i alle aldre. Borgere som vil deres by og lokalsamfund!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler