torsdag, maj 23, 2024

Pensionister fra Nørager fængslet

NØRAGER: Den nye sæson for Nørager Pensionistforening er skudt i gang med en heldagstur til Horsens Statsfængsel og til Den Genfundne Bro med 47 deltagere. 

Ud over lidt småkiggeri på egen hånd, var der rundvisninger i to hold, hvor der blev fortalt om museets historie og forholdene i fængslet gennem tiden. Det mest spektakulære var Carl August Lorentzens flugt fra fængslet den 23. december 1949 gennem en 18 meter lang tunnel, som han havde brugt 11½ måned på at grave. Hans afskedshilsen til fængslet er blevet et mundheld: ”Hvor der er en vilje, er der en vej”. Friheden var dog kortvarig, idet han blev fanget en uges tid efter flugten.

Efter en god frokost på Løsning Kro gik turen til Den Genfundne Bro lidt nordvest for Horsens. Det er en gammel jernbanebro på Bryrupbanen, som gik fra Horsens til Silkeborg.

Broen er et fint ingeniørværk, som blev bygget i 1899 til brug for den nye jernbane. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget. Højden var 13,4 meter og længden 50 meter.

Den Genfundne Bro ser imponerende ud.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler