onsdag, maj 29, 2024

Kulørt fejring af Sortebakkeskolens 60 års jubilæum

Fredag i den forløbne uge var på Sortebakkeskolen i Nørager afsat til, at elever og lærere i fællesskab kunne fejre skolens 60 års jubilæum.

NØRAGER: Det blev en meget festlig dag, som startede med en fælles samling af alle elever, lærere og øvrigt personale, der i fællesskab sang fødselsdagssang for jubilaren.

Efterfølgende blev alle elever inddelt i grupper på tværs af aldersklasser, hvor de ud fra udleverede materialer fik til opgave at sammensætte collager om skolens historie. Collagerne kan nu ses på skolens »tumlegang«.

Kulørt fejring
De udendørs aktiviteter tog ekstra fart, da elever og lærere midt på formiddagen – i et fint sensommervejr – samledes på skolens sportsplads til ”Color Run”. Eleverne – og nogle lærere inclusive – blev til en start fint dekoreret med ansigtsmaling, hvorefter alle skolens 430 elever blev sendt rundt på sportspladsen, hvor lærere og til dagen ind-hyrede frivillige pustede kulørte farver på eleverne, som runde for runde blev mere og mere kulørt dekorerede. Skoleleder Gitte Rubæk beroligede avisens udsendte med, at alle anvendte farver er miljøvenlige, og eleverne havde på forhånd fået besked på at medbringe en hvid t-shirt, dedikeret til formålet.

Elever og lærere morede sig stort med Color Run, som helt sikkert har brændt sig farverigt fast i alle deltageres hukommelse som en festlig fejring af skolens 60 års jubilæum.

Sceancen på sportspladsen blev afsluttet med jubilæums-kagemand og juice til alle elever.

Lidt historie
Skoleleder Gitte Rubæk holdt en kort tale til eleverne og oplyste, at skolen som bekendt blev færdig i 1962 efter fire års byggeri, og den fik navnen efter den nærliggende ”Sortebakken”.

Børnene til den nye Sortebakkeskole i 1962 kom fra adskillige meget små skoler i oplandet, bl.a. fra Rørbæk, Stenild, Durup, Kgs. Tisted, Binderup – i alt otte små skoler leverede elever til den nye skole. Også ældre børn fra skolerne i Haverslev, Mejlby og Ravnkilde skiftede i de større klasser til Sortebakkeskolen.

– Skolen fremstår i dag i rigtig god stand; meget som det blev bygget i 1962, og det er fordi vi alle er gode til at passe på vores skole, understregede Gitte Rubæk, idet hun samtidig roste elever, lærere og øvrige ansatte for en god indsats. Alt sammen gør, at eleverne får de bedste ramme for at lære noget, sluttede skolelederen.

Inden eleverne gik til de sidste par timers undervisning, sang alle med på fællessang: Jeg er så glad for min cykel, og Føler mig selv 100.

Fælles fejring for forældre og tidligere elever
På lørdag samles i alt 700 tidligere elever, forældre og lærere til en fejring af skolens 60 års jubilæum. Alle placeres ved alders opdelte borde, så gamle minder kan opfriskes, og efter spisning er der underholdning og dans ved orkesteret Drenge på tur.

– Vi er meget glade for den opbakning, som vi på alle måder har fået i forbindelse med Sortebakkeskolens jubilæum, og vi glæder os nu til jubilæumsfesten på lørdag, slutter skoleleder Gitte Rubæk til Nørager Avis.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler