lørdag, juli 20, 2024

75.000 børn og voksne så, rørte og lugtede til landbruget

Der blev kørt i traktor, klappet kalve, hilst på grise, kyllinger og geder og lært en masse nyt om, hvor maden kommer fra, da 75.135 danskere deltog i årets store familiedag, Åbent Landbrug.

79 værter over hele landet tog søndag den 18. september imod nysgerrige danskere, der ville opleve livet på landet, finde ud af hvordan kornet på marken bliver til mel og havregryn, grøntsagerne vokser eller besøge virksomheder og blive klogere på, hvordan de bidrager til dansk landbrug.

De tre åbent hus værter blandt Agri Nords medlemmer – Højmarksgaard v/Lone og Torben Laursen, Østergaard Thorup v/Annette Bech og Brian Sørensen og Lilleskovsgaard v/Birgit og Steen Skov tiltrak i alt 6.500 gæster.

Alle steder var der et væld af lækre smagsprøver og spændende aktiviteter, og gæsterne kunne bl.a. få spændende rundvisninger, opleve malkning i karrusel, høre om landbrugsuddannelsen, se dyrene blive fodret, klappe de små kalve, lege i korn og halm, bage pandekager, erhverve sig et pedaltraktorkørekort, få en ponyridetur eller sidde i de store maskiner og flotte mejetærskere.

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle, der har lyst en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

– Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig. Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog.

Åbent Landbrug har siden arrangementets begyndelse i 1997 tiltrukket mange børnefamilier, der benytter lejligheden til at tage en søndagstur på landet og hilse på dyrene.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler