torsdag, juli 18, 2024

110-årig brugsforening har præget Nørager “altid” – og gør det nu igen!

Det er ikke nogen tilfældighed, at Nørager Brugsforening den kommende weekend kan slå dørene op til Sortebakkehallerne og byde publikum indenfor til en aktiv lørdag – en rigtig OK-dag!

Der ligger nemlig en mere end 100-årig historie bag, med drift af en af landets rigtig mange lokale brugs’er, der nåede at få godt 100 år som lokalt indkøbssted for Nøragers og egnens beboere.

I 2014 måtte bestyrelsen bag brugsforeningen sande, at det var slut med den mere traditionelle drift af en dagligvarebutik på medlemsbasis, og en fremsynet bestyrelse satte sig derfor for at foreningen fortsat skulle være et rygstød for det lokale liv i Nørager.

Det blev i første omgang til driften af det tankanlæg, som allerede en årrække havde været i drift, og ejendommen med butikslokalerne blev samtidig udlejet til Kirkens Korshær, der søgte nye og større forretningslokaler. Driften af disse to enheder gav fortsat et overskud, og bestyrelsen besluttede derfor at uddele en del af dette overskud til lokale foreninger, med børn og unge i fokus.

I 2018 opførte brugsforeningen så en vaskehal i tilknytning til det lokale autoværksted, og driver denne i dag, i samarbejde med OK benzinselskabet.

Samlet set giver aktiviteterne fortsat det overskud, som på lørdag er basis for, at der kan holdes OK-dag i Sortebakkehallerne, hvor foreningerne SGF Sortebakken Gymnastik forening, FDF -Nørager, SHK Sortebakken Håndbold klub og RIF/NIF Nørager/Rørbæk IF, som får andel i brugsforeningens overskud – og som samtidig byder publikum til at høre nærmere om hver deres aktiviteter.

Billederne her viser eksempler på det tidligere miljø i Nørager Brugsforening, som det tog sig ud i dele af de godt 100 år, forretningen fik som lokalt indkøbssted.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler