søndag, juni 16, 2024

Hvor er visionerne henne?

Af Peter G. Hansen, gruppeformand for Socialdemokratiet, Skørping

REBILD: På sidste uges byrådsmøde besluttede et flertal, at de øremærkede 7,5 mio.kr. til specialundervisningsområdet skal fordeles efter en fordelingsnøgle til skolerne her og nu.

I Socialdemokratiet havde vi gerne set nogle af midlerne hensat til konkrete initiativer inden for specialundervisningsområdet. For der er al mulig grund til, at vi iværksætter tiltag, mens vi afventer den store skole- og dagtilbudsanalyse – ellers kører toget bare endnu længere ud over kanten.

I 2022 har skolerne i Rebild Kommune et underskud på godt 9,5 mio.kr. i forhold til de udlagte midler på specialundervisningsområdet. Med de 7,5 mio.kr. er der fortsat et underskud på 2 mio. kr. for 2022. Og det underskud fortsætter ind i 2023 med mindst 10 mio.kr., fordi børnene er visiteret.

Og det sker uden en plan for handling, som jeg har efterspurgt siden foråret 2022. Svaret er hver gang: Vi afventer analysen af skole- og dagtilbudsområdet. Nu har jeg i mine mange år inden for området været en del af mange analyser, og jeg har aldrig mødt et resultat, der kan håndtere de udfordringer, som vi står i lige nu. Jeg er bange for, at den store løsning ikke falder ned fra himlen med svaret.

Derfor peger vi i Socialdemokratiet på en helt anden løsning. Lad os løse systemfejlen på folkeskole- og specialundervisningsområdet ved regnskabsafslutningen. Det er gjort før!  Og så frigøre ikke bare 2,5 mio.kr., men hele beløbet på 7,5 mio.kr. til nye og forebyggende tiltag. Det vil kunne give handlingerne på baggrund af skole- og dagtilbudsanalysen medvind på cykelstien i stedet for oplevelsen af hele tiden at være bagefter. Så har vi visioner!

Det er desværre ikke den vej, vi ser ind i med beslutningen på byrådsmødet. De 7,5 mio.kr. er lastet i trillebøren, og den bliver nu tømt ned i hullet. Vi kan ikke en gang høre, at pengene lander.

Peter Hansen (A).

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler