lørdag, juli 20, 2024

Vinder af Vækst- & Udviklingsprisen 2023 i Rebild Kommune er fundet

Igen i år var kommunens erhvervsdrivende inviteret til årsmøde, som er den store årlige event med fokus på erhvervslivet i Rebild Kommune. Udover Erhvervsudviklingsrådets kåring af vinderen af Vækst- og Udviklingsprisen 2023, så var dagens meget aktuelle tema – cybersikkerhed.

Årsmødet blev afviklet ved Business Park Nord, som i år kan fejre 20-års jubilæum. Et hus der rummer 91 vidt forskellige virksomheder og som dagligt skaber gode rammer for vækst, udvikling og iværksætteri i Rebild Kommune. Jane Bejlegaard Lindberg – erhvervs- og turistchef i Rebild udtaler:

– Årsmødet er altid en særlig dag, hvor kommunens virksomheder sammen med Business Rebild og RebildPorten netværker og lader sig inspirere af andre erhvervsdrivende, seje iværksættere og passionerede ildsjæle. Det er en dag, hvor vi reflekterer over året der gik og kigger ind i nye spændende handlingsplaner for erhverv og turisme i Rebild Kommune. Der netværkes, skabes nye relationer, og vi bliver klogere på konkrete emner.

Og vinderen blev …

Igen i år var der tre nominerede virksomheder som kunne løbe med checken på 10.000 kr. og hæderen ved at blive nomineret af kolleger i Rebild. Alle tre virksomheder har ydet en ekstraordinær indsats for erhvervsudviklingen i området og tjener som inspiration til andre.

De nominerede var henholdsvis: Niels Moes, Rebildcentret – Simon Lassen, Smartcykler.dk – Søren Esko, Maskinfabrikken Esko.

Ud af de tre unikke og fremgangsrige virksomheder, blev det Rebildcentret og Niels Moes, der løb med sejren.

Når Niels Moes bliver spurgt ind til, hvad han kan, og hvad andre aktører og virksomheder kan lære, så fremkommer det prompte:

– Jeg forsøger, at se muligheder frem for begrænsninger, tager udfordringerne op og besidder nok lidt fandenivoldskhed samt vilje til det lange seje træk, siger Niels med et smil og fortsætter: Men det helt afgørende vil altid være dygtige og engagerede medarbejdere. Niels slutter med at udtrykke, at han er rigtig glad og stolt over at have modtaget prisen. 

Alle tre nominerede blev hyldet og modtog store klapsalver fra de fremmødte.

Dagens inspirationstema var cybersikkerhed

Datagidselforhandleren Michael Andersen delte rundhåndet ud af sine erfaringer med cybersikkerhed. Deltagerne blev klogere på det større trusselsbillede i forhold til digitale sikkerhedsbrud og hackerangreb,  og hvad de aktivt kan gøre for, at deres virksomheder ikke ender som det næste datagidsel. 

– Når 80 virksomheder er samlet som i aften, er det en ideel anledning til at gøre SMV’erne skarpere på de krav, der i dag stilles til en sikker forretning, siger Michael Andersen. Inspiration og relevante cases, som dem vi har haft med på scenen i dag, er med til at belyse en mængde cybersikkerhedsbegreber på en forståelig og brugbar måde.

I den efterfølgende paneldebat deltog desuden Henrik Buss, Head of IT & Business Improvement v/DESMI, Jesper Aarestrup, IT-chef v/Comwell og Jørgen Søgaard Jakobsen, uddannelsesleder for IT-uddannelserne v/UCN.

Det blev til en livlig sofadebat med faktuelle cases til inspiration for tilhørerne.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler