søndag, juni 16, 2024

Sortebakkeskolens elever gik 2000 km for udsatte børn i Syrien

NØRAGER: 2000 kilometer – knapt halvvejen fra Nørager til Syrien – det blev distancen, som samtlige elever for nylig gik for det gode formål at støtte weekendens Danmarks Indsamling, der slutter op om et Røde Kors-projekt i Syrien til gavn for udsatte børn.

– Vi synes det kunne give rigtig god mening, at vores elever gik en tur til fordel for andre børn, fortæller lærer på Sortebakkeskolen Janne Folden von Domarus til Nørager Avis. Derfor gik alle elever fra 2. til 9. klasse i sidste uge afsted på en fem kilometers tur, mens 0. og 1. klasse gik én kilometer.

– Vejret var ikke det bedste, men trods lidt regn, mudder og blæst, gik alle afsted, og alle kom godt hjem igen. Der var trætte ben undervejs, især hos de små, men de store elever fik hjulpet dem på vej, forklarer Janne Folden von Domarus.

I alt gik 412 elever én af de to distancer på hhv. én og fem kilometer i terrænet omkring Nørager, med start og slutpunkt ved Sortebakkeskolen. Samlet resulterede det i et indsamlet beløb tæt på 40.000 kr.

Gennem Danmarks Indsamlingen havde Novo Nordisk Fonden givet tilsagn om at donere 20 kroner til indsamlingen for hver kilometer, der blev gået af danske børn i januar, og som blev registreret på indsamlingens hjemmeside.

Store grupper af elever fyldte landskabet omkring Nørager.
De mindste og de største fulgtes ad.
Børnene gik fra skolens idrætsplads og ud i naturen omkring Nørager.
Lærer Janne Folden von Domarus stod for at koordinere turen for Sortebakkeskolens elever.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler