torsdag, april 18, 2024

Hulvejen ved Rebild Bakker bliver Rebild d’Huez for en dag!

Opstigning fra Lindenborg Å-dalen til toppen af Rebild Bakker bliver lørdag en udfordring for 800 cykelryttere i DGI Hærvejsløbet.

Af: Jacob Søndergaard, lokaljournalist

Ved toppen af Hulvejen / Rebildvej i Rebild vil der være indlagt en bakkespurt – som her, hvor cykelrytteren Magnus Cort gi’r den gas. Foto: ASO/Charly Lopez.

REBILD: 800 cykelryttere i Hærvejsløbet, der udgår fra Aalborg og slutter i Viborg, passerer lørdag formiddag Rebild Bakker, hvor den øverste del af hulvejen – alias Rebildvej – vil være omdannet til en pendant til Alpe d’Huez, hvor der er afspærringer med reklamebannere, flag og høj stemning, forklarer Kim Frederiksen fra løbsudvalget i Rold Skov MTB, der står for at realisere den stemning, som lørdag vil være en Tour de France etape værdig. Så vil man opleve den særlige stemning, der er ved en rigtig bakkespurt og bidrage til den, er hulvejen det helt rigtige sted.

– Fra Rold Skov MTB vil vi gerne være med til at sætte stemning, når de mange ryttere træder op ad hulvejen og de første kører bakkespurt, inden de holder pause på toppen, hvor der er depot. Et depot vil sikkert være velkomment for langt de fleste ryttere, efter de har passeret stigningen ad den 1150 meter lange hulvej, der gennemsnitligt stiger med 6,1% eller 70 højdemeter, forklarer Kim Frederiksen. 

Særlig rute starter i Rebild
Rold Skov MTB er lørdag også vært for starten på en særlig afdeling af Hærvejsløbet, idet der forud for bakkespurten for de 800 ryttere, sendes godt 400 ryttere afsted mod Viborg på en rute, der er særlig velegnet for gravel-cyklister. En gravel-cykel er en mellemting mellem en mountain bike og en traditionel racercykel, og udmærker sig ved at være velegnet til kørsel på grusveje, hvilket også vil være tilfældet lørdag på den 100 km lange rute fra Rebild til Viborg. Det er tredje gang, gravel rytterne får mulighed for at deltage på deres helt egen rute ved Hærvejsløbet, slutter Kim Frederiksen.

En del af L’Etape by Tour de France
Som noget helt unikt får man som deltager i Hærvejsløbet mulighed for at føle dig næsten som en Tour de France-rytter, efter DGI Hærvejsløbet er blevet en del af L’Etape by Tour de France.

Det betyder blandt andet, at der konkurreres om de ikoniske førertrøjer på udvalgte segmenter med tidtagning og man kan opleve vaskeægte Tour-stemning i Viborg, som var du i en fransk Tour-målby. Undervejs er der således også indlagt bakkespurter mv., som det vil være tilfældet ad hulvejen i Rebild. DGI Hærvejsløbet er et motionscykelløb, hvor arrangøren DGI Midtjylland lægger vægt på oplevelsen og socialt samvær undervejs. 

Forplejningsområdet på den store P-Plads ved Rebildcentret er lukket for parkering og bruges i dagens anledning til til forplejningsområde og startområde for gravel-løbet.  Foto: DGI Hærvejsløbet 
Stigningen ad Hulvejen helt fra bunden af bakketerrænet, er på 2100 meter, mens den »rigtige« stigning er på ca. 1150 meter med en gennemsnitlig stigning på 6,1% eller 70 højdemeter.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler