lørdag, juli 20, 2024

Sjove aktiviteter for store og små til Rebildfesten!

Allan Brix Nielsen, destinationsudvikler ved RebildPorten.

Årets Rebildfest den 4. juli er ikke »bare« taler og sang nede i ’’gryden’’ – det er også sjove aktiviteter for hele familien. 

REBILD: I år vil der være mange forskellige aktiviteter at kigge på og deltage i. 

– I år sætter vi fokus på amerikansk sport – som jo ikke er store sportsgrene her i Danmark – men bestemt sjove at prøve kræfter med, udtaler generalsekretær Helene Christensen fra Rebildselskabet. 

Aalborg 89’ers, som er et amerikansk fodboldhold fra Aalborg, kommer og laver en udstilling om det at spille amerikansk fodbold i Danmark. Prøv f.eks. også udstyr, at kaste med bolden og høre om, hvordan man kommer i gang med at spille amerikansk fodbold.

Dansk rundbold eller amerikansk baseball?
Alle danskere kender helt sikkert spillet ’’rundbold’’ fra skoletiden. I USA er sporten forfinet til enten baseball / eller softball, og er en kæmpe sportsgren. I år kan man prøve, hvordan det er at slå til en baseball. Der bliver opsat et ’’batting cage’’ i Rebild Bakker. Det er i samarbejde med  Aarhus Baseballklub der sættes fokus på baseball/softball. Kom og se om du kan ramme bolden, når den bliver ”pitchet”. 

Meget mere…
I skrivende stund arbejdes der på at få et cheerleading hold til Rebildfesten, hvor der vil være korte opvisninger og der vil være små workshops, hvor børn kan at være med. En stor del af USA er også cowboys og western, hvilket også er en stor del af USA’s kultur og nationalsport. I løbet af dagen vil det være muligt at hilse på ”lokale” westernryttere, deres heste og cowboys. 

Den lokale rollespilsgruppe A’Kastin kommer og vil husere i og ved bålhytten Max Henius – her kan børn også trække sig tilbage og kæmpe mod monstre og orker. 

Der er gratis adgang for børn under 12 år og halv pris for borgere i Rebild kommune.

Husk afterparty
Rebildselskabets After Party vil blive afholdt i det store telt på parkeringspladsen ved Rebildporten. 

Lokal madleverandør
Rebildselskabets har indgået samarbejde med Bagtanker i Skørping om maden til After Party, så kom forbi og se, hvad de har på menuen denne dag. Vi garanterer, at man kan købe en lækker burger og andre lækre amerikanske retter. 

Store navne på plakaten
Den danske og folkekære tv-kok og stjernemanuskript forfatter Adam Price er den danske hovedtaler. Verdens største mediehus The New York Times’ chefredaktør fra Washington DC Elisabeth Bumiller er den amerikanske hovedtaler. Elisabeth er født i Aalborg og har stadig relationer i Danmark. Musikhovednavnet er danske Oh Land, derudover vil der være musik af Sæby Garden.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler