lørdag, juni 22, 2024

Oplev kirkerummet blive fyldt med smukke marimbatoner

RAVNKILDE: Søndag den 6. august er der marimba-solokoncert i Ravnkilde kirke med marimbasolist Kai Stensgaard.

Marimbaen er nært beslægtet med xylofonen og stammer fra Guatemala og Mexico, derfor giver koncerten også lejlighed til både at høre original folkloremusik og indtryk fra Kai Stensgaards tur til det farverige land i Mellemamerika.

Den latinamerikanske musik ligger godt for marimbaen, så Kai Stensgaard spiller bl.a. et uddrag af Ariel Ramirez’s Misa Creolla, Argentinsk Tango og folkemusik fra Mexico. I de senere år er der skrevet både melodiøs og effektfuld musik for marimbaen, og koncerten byder på musik af bl.a. japanske komponister og af Kai Stensgaard selv.

Under koncerten spilles også på det nye danske slagtøjsinstrument, Aluphonen, som han er medopfinder af.

Kai Stensgaard har igennem de seneste 20 år rejst verden rundt med koncerter i bl.a. Royal Festival Hall i London, Simon Bolivár Concerthall i Mexico City og The National Concert Hall i Taiwan. Han har ofte turneret i Mexico og sydamerika. Ligeledes er han efterspurgt til master classes og som dommer i internationale marimbakonkurrencer. Marimbaen har bragt ham til Europa, Japan, Taiwan,  Argentina, Chile, Puerto Rico og 14 stater i USA.

Se annonce.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler