tirsdag, juni 25, 2024

Kom tæt på høns, heste, kalve og maskiner ved de lokale landbrug

Bliv klogere på klima, natur og landbrug, når landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til gratis familiedag på landet på søndag.

Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse hos de nordjyske landmænd. 

På søndag er der nemlig mulighed for at komme helt tæt på kalve, grise, heste og høns og komme med op i de store landbrugsmaskiner. Og så er der som altid garanti for sjove oplevelser, halm i lommerne og masser af frisk luft. 

Åbent Landbrug er gratis for alle besøgende; Agri Nord har i Himmerland tre værtsfamilier, der står klar til at slå stalddørene op. 

Planter og hestestutteri ved Mariager
Familien Ladefoged Rasmussen byder velkommen på Frandsbjerg, der ligger ved Mariager. En 1300 hektar stor planteavlsgård med selvstændigt hestestutteri.

Familien Ladefoged Rasmussen består af Kamilla, Katrine, Tinna og Søren.

– Vi dyrker græs, korn, raps, kartofler og grøntsager på de mange marker. På vores stutteri har vi 75 heste. Gårdens cirka 20 ansatte hjælper os både med at dyrke planterne og drive stutteriet.

Økologiske malkekøer ved Nørager
Familien Fruergaard-Roed byder alle velkommen på Grøndalsgård, der ligger ved Nørager.

Familien driver en økologisk mælkeproduktion med 400 malkekøer og 250 kalve/kvier.

– Køerne bliver malket i malkekarrusel hver morgen og aften. Det tager cirka fire timer at malke alle køerne, fortæller værtsfamilien. 

– Vores otte medarbejdere hjælper os med at klare det daglige arbejde på gården.

Familien dyrker 430 hektar med græs, korn, ærter og bønner. Afgrøderne bliver brugt som foder til dyrene.

Udover køerne har stedet også tre heste, en kat og en hund.

Kyllinger og eget slagteri ved Farstrup
Sidst – men ikke mindst  – byder Familien Rokkedahl ved Farstrup velkommen på »Rokkedahl«.

Her har man gennem tre generationer opdrættet kyllinger. I dag er det en større virksomhed med både kyllinger, markdrift, bæredygtige energiløsninger og eget slagteri. Virksomheden arbejder for bedre dyrevelfærd, bæredygtighed og kvalitet.

– Vi tager selv hånd om vores kyllinger fra deres første dag og helt frem til slagtningen, som foregår på vores eget slagteri lige her i Himmerland, lyder det fra familien Rokkedahl, som glæder sig til at tage imod de mange gæster på søndag.

/ AN

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler