tirsdag, april 23, 2024

Årets skolefodboldturnering – Ultra skolepokal – er i gang

NØRAGER: Skolefodbold er for Danmarks skoler, hvor holdet må bestå af elever fra 7., 8. og 9. klasse.

Her deltager drengene fra Sortebakkeskolen i 2023/2024-udgaven. Det så dog ikke umiddelbart ud til at blive muligt.

Det, der er specielt i år er, at Rebild Kommune har sat skolerne på en voldsom sparerunde, hvorfor der ingen deltagelse var på dagsordnen i år. Udgifter til bus og vikarer var simpelhen sparet væk. 

En melding både piger og drenge blev noget skuffede over, da det er en årlig begivenhed, der bringer de tre årgange sammen på en anderledes måde. Derudover er skolefodbold bare noget som skolen har deltaget i i mange år – og dermed noget eleverne så frem til med glæde. Desuden er det noget elever husker i mange år fremover.

Da elever fandt ud af, at de ikke kunne komme med grundet manglende økonomi, var tilmeldingsfristen desværre overskredet.

En forældregruppe for henholdsvis pigerne og drengene kontaktede skolen om muligheden for at deltage såfremt forældre kunne stable det på benene ved forældrehjælp. Heldigvis var skolen med på dette, da det ingen omkostninger havde for skolen. Skolen var ligeledes ærgerlige over at økonomien skulle bremse deltagelsen.

Desværre var tilmeldingsfrist som sagt overskredet, men DBU blev kontaktet. Uheldigvis var alle pigegrupper var fyldt op. Men til alt held lykkedes det at få et drengehold med, da der var en ledig plads.

I 1. runde fik turen til Vejggard, hvor der var en kamp mod Filstedvejens skole og Frejlev Skole.

Med en sejr og en uafgjort var Sortebakkeskolen klar til 2. runde.

I 2. runde gik turen til Vebbestrup, hvor der var kamp mod Solhverv Privatskole og Hadsund Skole.

Solhverv Privatskole blev slået sikkert 4-0 og med 1-1 mod Hadsund, var drengene igen videre.

I 3. runde er der alene tale om en knald eller fald kamp. Her venter Søndre Skole fra Hobro den 31. oktober kl. 10.00 på DS Arena. Søndre Skole har et samarbejde med Hobro IK omkring en talentklasse, så her venter der drengene fra Sortebakkeskolen en svær opgave. Men dog en opgave de tror på, kan vindes ved fælles hjælp, da det er individuelle gode spillere, men som hold er de helt fantastiske!

Det ser dog ud til, at det bliver uden heppekor (elever) på lægterne, da det som sagt ikke er muligt grundet den pressede økonomi fra Rebild Kommune. Drengene håber derfor, at så mange forældre, bedsteforældre, naboer, indbyggere i Nørager, omkringliggende byer og opland vil komme forbi Hobro den 31. oktober for at støtte drengene. De får brug for alt den støtte de kan få!

Indtil nu er alt trænerarbejde og transport sket ved forældrebidrag, altså ved at forældre lægger bil til samt tager fri fra job for at det har kunnet lade sig gøre.

Der arbejdes på muligheden for at skaffe hjælp/sponsor til at kunne fragte hele udskolingen til Hobro, så holder kan få opbakningen, men også at udskolingen kan få oplevelsen sammen. Det er dog ikke en nem opgave, men muligheden skal undersøges, hvilket forældrene er i gang med. 

Af Flemming Holm Sørensen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler