lørdag, juli 20, 2024

Hårde og bevægende ord til byrådet forud for møde

Af Jacob Søndergaard, lokaljournalist
Den gamle sang til støtte for Christiania, som i 1970’erne blev sunget af Det internationale sigøjnerkompagni, der bestod af orkesteret Bifrost med de tre forsangere Sebastian, Annisette og Poul Dissing: »I KAN IKKE SLÅ OS IHJEL«, gjaldede ud over området ved Skørping Idrætscenter forud for torsdagens møde, hvor Byrådet i Rebild Kommune mødtes til 2. behandling og endelig vedtagelse af kommunens budget for 2024.

Støtter for bevarelse af specielt Læringscenter Himmerland i Skibsted / Rebild Øst, men også folkeskolerne i Blenstrup og Bælum havde taget opstilling med talerstol og en række talere var på talerstolen for at argumentere for, at særligt kommunens specialtilbud ikke skal berøres af den indgåede budgetaftale.

Tårer i øjnene
En stor del af byrådets medlemmer gjorde under demonstrationen sin entré på pladsen foran Terndrup Idrætscenter, hvor op mod 300 forældre og interesserede inden for det berørte skoleområde havde taget opstilling, og der blev hujet og klappet i støtte til talernes budskaber.

Mange forældre havde tårer i øjnene, når der blev givet eksempler på personlige oplevelser, såvel børn som forældre har med de eksisterende tilbud på specialområdet.

Skoler nedlægges og indstilles til lukning
På det efterfølgende byrådsmøde blev der efter en god times debat skredet til afstemning, og den indgåede budgetaftale for 2024 blev vedtaget med stemmer fra Konservative, Socialdemokratiet og Venstre. Jeppe Ugilt Hansen (UP) var forhindret i at møde, men i stedet mødte hans suppleant, som ligeledes stemte for budgetaftalen. Et mindretal på syv, bestående af Den Sociale Fællesliste, Radikale Venstre, SF – Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten, stemte imod.

Resultatet er, at elever på folkeskolerne i Bælum og Blenstrup fra skoleåret 2024/25 overflyttes til folkeskolen i Terndrup – dog med den klausul, at hvis der arbejdes mod oprettelse af en friskole i Bælum, udskydes lukningen af Bælum skole til 2025.

Lukning af Læringscenter Himmerland skal under politisk behandling, og dette sker i perioden mellem 15. november og februar 2024 med en pligtig, offentlig høringsfase, hvorefter byrådet kan tage endelig stilling 29. februar 2024.

Læs mere i den kommende uges udgave af Nørager Avis.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler