søndag, april 21, 2024

Klima Rebild markerer 10 års engagement i bæredygtighed og i kampen mod klimaforandringerne

Siden starten i 2014, har Klima Rebild udfoldet sig som et unikt initiativ i Nordjylland. Formålet er at aktivere borgere, erhvervsliv og det offentlige i konkrete tiltag mod en mere bæredygtig fremtid. Initiativet har vokset sig stærkere år for år, med en stadigt stigende deltagelse i klimaugerne, hvor lokalsamfundet sammen udforsker klimavenlige løsninger og viden, som kan bruges i alles hverdag – året rundt.

Af: Jacob Søndergaard, lokaljournalist
Det omfattende jubilæumsarrangement i lørdags markerede starten på de to klimauger i Rebild Kommune. Arrangementet begyndte med en udstilling af klimaskulpturer lavet af skolebørn, efterfulgt af borgmester Jesper Greths åbningstale. Dagen bød derefter blandt andet på workshops, hvor børn og voksne kunne skabe kunstværker af genbrugstræ, få en guidet tur gennem klimahistorien i kalkminerne eller kunne nyde et lækkert måltid af lokale råvarer. 

Byttemarked – stærkt tiltag
Hvert år har budt på nye tiltag, men i sin jubilæumstale, fortalte borgmester Jesper Greth blandt andet om byttemarkedet, der et godt eksempel på et arrangement, der har været med alle årene. Med mottoet »nyt er yt« viser byttemarkedet noget helt konkret vi alle kan gøre; nemlig at bytte ting med hinanden, som vi ikke selv bruger længere, men som andre kan få glæde af, i stedet for, at vi går ud og køber nyt hver gang. I år holdes byttemarkedet på KulturStationen i Skørping.

Et årti med resultater 
Gennem et årti har Klima Rebild vist enestående resultater – fra engagement i energirenoveringer og solenergi til udviklingen af bæredygtige produkter og teknologier. Initiativet har fostret en kultur af aktiv deltagelse og skabt en platform, hvor selv de yngste borgere kan bidrage til og få forståelse for den grønne omstilling. 

To uger med masser af tilbud 
Åbningen af Klima Rebild 2024, er starten på to uger med masser af spændende tilbud. Jubilæumsprogrammet omfatter en bred vifte af arrangementer, workshops, foredrag, og aktiviteter, der alle sigter mod at inspirere, oplyse og mobilisere til handling. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler