torsdag, maj 23, 2024

Duften af forår på Boldrup Museum

BOLDLRUP: Det kan normalt godt skabe rynkede bryn og utilfredshed, når der bliver spredt møg på markerne, men da luften omkring Boldrup Museum i lørdags blev fyldt med duften fra museets dyremøg, var der kun glade og smilende ansigter at se. Denne dag havde museets museumsforening nemlig inviteret til pløje- og sådag på det lille husmandssted, og denne invitation havde knap 200 personer taget imod. 

Fra den tidlige morgenstund kunne dagens gæster se medlemmer af Motor- og Traktorklubben Jylland arbejde på marken med deres flotte gamle traktorer, og i løbet af dagen lykkedes det da også de flittige traktorfolk at få tilsået alle museets marker. Udover at kigge på traktorer kunne gæsterne også få en køretur i en af foreningen Hestefolket Himmerlands hestevogne, og børnene kunne også lave deres egne små papirurtepotter med blomsterfrø, som efterfølgende kunne tages med hjem og plantes i haven. 

Museet er lige nu fyldt med forskellige dyrebørn – nyklækkede kyllinger, gæslinger, kaninunger, gedekid og lam – og de mange små væsner var selvfølgelig også populære hos børnene, og hele dagen blev der plukket masser af mælkebøtter, som blev fordelt mellem alle de dunede og uldne væsner.

– Vi har haft en rigtig god dag hernede. Og trods lidt støvregn indimellem har familierne hygget sig, og vi har fået en masse søde tilkendegivelser, fortæller en af arrangørerne Anne Sofie Kongstad, Boldrup Museumsforening. / JS

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler