lørdag, juli 20, 2024

Festlig torsdag aften til Nørager Byfest

Rekordstor gadefodboldturnering

– 20 hold! Jeg tror næsten, det må være rekord! Henrik Jacobsen, en af arrangørerne af gade- og firmafodboldturneringen i Nørager, var en særdeles glad mand, da der torsdag i Nøragers byfestuge blev spillet fodbold på byen stadion.

De første kampe i årets turnering blev spillet under et par heftige regnbyger, men derefter klarede det op, og alle de mange fremmødte mennesker havde en rigtig dejlig aften, både på og ved fodboldbanerne og i det propfyldte byfesttelt.

I teltet kunne aftenens gæster købe grillet kamsteg med diverse tilbehør, ligesom der på pladsen kunne købes grillede burgere. Og det var ikke kun med hensyn til antal fodboldhold, man nærmede sig en rekord – de flittige midaldrende mænd i burgerboden langede i aftenens løb op mod 400 burgere over disken til de sultne deltagere.

Efter adskillige timers fodbold kunne turneringens vindere kåres. I børneturneringen var det, det lokale ’Dreamteam’ der løb med sejren med Linalyst på andenpladsen. I A-rækken var det Nørager Tømrer- og Snedkerforretning, der trak sig sejrrigt ud af turneringen. I den noget specielle kategori ’Bedst udklædte hold’ var det Banevænget, der modtog aftenens præmie.

Mikael Brink Knudsen og Mette Alexandersen modtog prisen som Årets Borgere 2024.
Vinder af børnerækken: Dreamteam.

Ny fane til Nørager
Når der er byfest i Nørager, bliver byens faner fundet frem. Hvert år bliver der på fanerne monteret en lille sølvplade, der fortæller, hvem der har modtaget prisen som Årets Borger og årets Fuglekonge. Den gamle fane var imidlertid blevet helt fyldt med disse navneplader, og Henriette Pedersen og Gitte S. Madsen havde derfor på vegne af Nørager Borger- og Håndværkerforening ansøgt Sparekassen Danmark Fonden Hobro om penge til en ny fane. Denne ansøgning havde båret frugt, og Jan Knudsen, Sparekassen Danmark, var således mødt frem til arrangementet, hvor han officielt kunne overrække den splinternye fane til borgerforeningens forperson, André Ellegaard.

Populært par Årets Borgere i Nørager 2024
Det absolutte højdepunkt torsdag aften under Nøragers Byfest er, når Årets Borgere skal kåres. De flere hundrede deltagere lyttede da også spændte, da sidste års prismodtagere traditionen tro skulle afsløre, hvem der løb med titlen i 2024. Henrik Buus, der sammen med Torben Hald var Årets Borgere i 2023, kunne i sin tale fortælle, at prisen ville blive givet til to personer, der hver især gennem en lang årrække har ydet en utrættelig indsats i byens idrætsliv, ikke mindst i den lokale fodboldklub. Derudover er der også blevet lagt en stor, frivillig arbejdsindsats i byens Brugsforening og i forbindelse med Nørager Byfest.

– Deres indsats har gjort vores by til et bedre sted at bo for alle, og vi er alle taknemmelige for deres indsats, kunne Henrik Buus slutte sin tale.

Allerede inden der blev sat navn på årets titelmodtagere, havde de fleste i teltet gættet, hvem der var tale om, og klapsalverne ville ingen ende tage, da parret Mette Alexandersen og Mikael Brink Knudsen fik overrakt blomster og den obligatoriske hat som det synlige bevis på den ærefulde titel.

Efter denne højtidelighed var der varme lykønskninger til parret, både fra de tidligere titelmodtagere og fra de fremmødte borgere i byfestteltet. Med titel og blomster følger der også retten til at udføre endnu mere frivilligt arbejde, og allerede samme aften kunne de to ydmyge vindere stille sig i festteltets bar, hvor de serverede drikkevarer for de glade byfestdeltagere. / JS

Stor flok af Årets Borgere med det nye par i midten.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler