torsdag, juni 13, 2024

Læserbrev vedr. budget 2016

laeserbrev_logoI Venstre arbejder vi i øjeblikket hårdt på forslag til næste års budget. Forslag der gør det endnu mere spændene at flytte til – og bo i Rebild Kommune.

Vi – Venstre – er meget optaget af positiv fremdrift i hele Kommunen. Derfor bekymrer det os, at sagsbehandling inden for byggeri endnu ikke følger gældende byrådsbeslutninger.

I december 2013, inden det gamle byråd lukkede ned gennemførte vi, sammen med andre gode kollegaer, nogle supergode regler om netop sagsbehandlingstider. Regler, som vi har erfaret, slet ikke er overholdt i det nye byråd.

Endvidere er udarbejdelse af lokalplaner, der åbner op for nye og spændende muligheder over den ganske kommune, ofte et nåleøje i udviklingen – det tager for lang tid, og dermed går vi glip af mange borgere, der står på spring til at flytte til vores kommune.

I ovenstående er der ingen kritik af den kommunale forvaltning. Vi ved, at der er stor interesse for vore kommune, for at bygge nyt og bygge om, og derfor er arbejdspresset blevet større. 

Derfor har Venstre foreslået, at såfremt vi ikke selv kan følge takten i forhold til de øgede aktiviteter på forvaltningens planområde, så er det et positivt problem, som vi skal finde en alternativ løsning på, f.eks er der jo særdeles professionelle firmaer, som kan udføre en del af den opgave.

I samme boldgade vil vi også sætte mere fokus på salg af erhvervsjord. Vi har udlagt pæne store arealer over hele kommunen, særdeles velbeliggende, vel nok de bedste i Nordjylland. Her skal salgsindsatsen optimeres.

Så alt i alt, så vil vi fra Venstre have indarbejdet flg. i budget 2016, men så der tages handling nu, allerede i 2015 : 

Garanti for overholdelse af sagsbehandlingstider, hurtigere lokalplaner og øget salg af erhvervsjord.

Venstre håber, at disse forslag ”falder i god jord”. Vi er klar til budgetsamarbejde med alle grupper, der kan følge os i disse forslag.

 

Gert Fischer, 2. viceborgmester, Venstre i Rebild Kommune

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler