søndag, maj 19, 2024

Ugen der gik 41

ugen_der_gikDet bliver tidligere mørkt om aftenen.
– Ja – men til gengæld bliver det senere lyst om morgenen!
Storm P.

 

At vi går den tid i møde, hvor dagene kortes, har ingen betydning for iværksætterlysten hos Emil Degn i Fyrkilde. Sammen med sin far, Gert Degn, har han startet virksomheden Nordjysk Drone Service, der ved brug af droner laver foto- og videoproduktion fra luften.
Firmaet har tilladelse fra trafikstyrelsen til at foretage opgaver af kommerciel art.
Optagelserne fra luften kan være nyttige eksempelvis, når en bolig skal sælges, eller når man skal tjekke, om der er vildt, der har tilholdssted på marken, inden man går i gang med at høste.
Det er også muligt at blive fulgt af en drone en hel dag under titlen: ”En dag i mit liv”.
Det kan eksempelvis være ”en arbejdsdag på min gård”, en fodboldkamp, dit firma, dig og din familie mm.

Fra en helt ny virksomhed i vores område til en ældre en af slagsen. I Stenild kunne Iver Jensen i lørdags ved et åbent hus arrangement fejre 50 års jubilæum for Stenild Vognmandsforretning.
Han driver virksomheden sammen med sønnen, Mogens, og selv om Iver Jensen har rundet 72 år, kører han stadig lastbil hver dag. Stenild Vognmandsforretning råder i dag over tre lastvognstog og en gummiged.

I Ravnkilde er der i week-enden blevet afviklet to forrygende revyaftener, hvor introduktionen lød som følger: ”Kan man gennem “DANSENS UDVIKLING” lære “KVINDEKROPPEN” at kende? Spørg “SEXOLOGEN”, som måske får “DET HELE I MIN KØBMAND” og “ALLE VÅGNER TIL HANEGAL” og “PENSIONISTHYGGE”. Senere er der “DANS I FORSAMLINGSHUSET”, hvor “TØMRERSANGEN” bliver et hit. “VI ER SÅ GLADE FOR, VI ER FRA NYSUM”, for “TRAILEREN” er et statussymbol i “9610”. Vi spørger om “FREDE HAR BILDÆK”? Nej kun “BRÆNDEKNIPPE”… “ÅH DET VAR EN SKAM”…. Årets Revy “OS OG MONOPOLET” får (som I kan komme og se) meget at holde styr på…….”
Publikum fik sig et rigtig godt grin, og en deltager udtaler følgende efter at have deltaget om fredagen: “Sikke en fantastisk aften i forsamlingshuset. Hvor kan man blive glad i låget over, at der i vores lille bid af landet er så meget glæde og sammenhold. Tusind tak til revyholdet og borgerforeningen.”
Fredag aften fik de fremmødte deltagere en rigtig hyggelig og munter aften i Kig Ind i Nørager i selskab med tremands-gruppen Folk Friends, der spiller irsk/skotsk folkemusik.
Aftenen startede med fællesspisning og efter en frejdig opfordring fra en deltager, ”smuttede” bagerparret, Helle og Peter Rask lige hjem og hentede wienerbrød og kager, som de da lige sponsorerede til kaffen.
Folk Friends’ repertoire spændte vidt fra vemodige ballader til livlige sange serveret med en udsøgt og medrivende spilleglæde. Ind imellem numrene serverede forsanger, Svend Erik Larsen, morsomme anekdoter og små hverdagshistorier, som gang på gang gav anledning til, at publikum fik sig et rigtig godt grin.

I lørdags blev der produceret most af egne æbler i litervis på Boldrup Museum. Det er igennem de seneste år blevet en fast tradition. De mange fremmødte kunne i år også fremstille cider.

DR1 er netop begyndt at vise reklametrailere for den nye sæson af tv-serien: “Gift ved første blik.”
Serien bliver send om tirsdagen og strækker sig over syv uger.
Her følger tv-seerne en række singler af begge køn, der har mod på at blive gift for åben tv-kamera uden at kende deres fremtidige ægtefælle, før de står afventende på rådhuset.
Blandt denne sæsons deltagende singler er Line Rask, datter af bagermester Peter og Helle Rask i Nørager.
Hun læser til dagligt religionsvidenskab på Aarhus Universitet og er tæt på at være færdiguddannet.
Hvordan hendes giftermål med en vildt fremmed forløber i tv-serien har hun dog ikke mulighed for at fortælle nærmere om i øjeblikket.
Line Rask er nemlig blevet pålagt tavshedspligt indtil sidste afsnit af serien ruller over skærmen på DR1 syv uger senere.

I sidste uge sluttede skolefodbold-eventyret for drengenes vedkommende. De tabte deres 4. runde kamp, som de spillede mod Sofiendalskolen på Nørager Stadion. Kampen endte 3-0. Der blev kæmpet bravt til det sidste minut, selvom det ikke endte med mål til Nørager.

Vort lokale byrådsmedlem Holger Pedersen (C) kan berette følgende fra byrådsarbejdet i Rebild Kommune: “Budgetforhandlingerne er netop overstået, og der blev indgået et forlig imellem 24 byrådsmedlemmer.
Der gennemføres 0,5 % besparelse på alle konti ligesom sidste år, efter normal fremskrivning. Herudover er der mindre besparelser på drift i TMU og på administration under ØK. I 2017 investeres 2,3 mio. i LED-lys i kommunale bygninger, som herefter kan spare el for 0,5 mio. pr. år.
På arbejdsmarkedsområdet investeres 1,5 mio. ekstra pr. år til at bringe borgerne hurtigere i job og uddannelse.
Det er aftalt, at man det næste år arbejder med problematikken om for mange ledige ældreboliger og plejeboliger med henblik på at tilpasse kapaciteten.
På sundhedsområdet tilføres ældreplejen 5 mio. svarende til den tidligere ældrepulje, Der iværksættes et forsøg med at lade produktionskøkkenet på Mastruplund køre ud med frisklavet varmt mad dagligt til ældrecentrene. Hertil afsættes 1,5 mio. i 2016 og 2017. Levering forventes af kunne starte medio 2016 og skal evalueres efter et år. “Borgerbudget – mere sundhed for pengene” videreføres med 0,2 mio. i 2016.
Hos Plan – Byg – og Vej tilføres, ud over de stillinger som tidligere er bevilget, yderligere 0,8 mio. for at sikre korte sagsbehandlingstider. 
Hos Børne- og Unge Udvalget tilføres ekstra 1,5 mio. til implementering af folkeskolereformen. Der afsættes 1 mio. til tidlig indsats for 0-5 årige, forebyggende indsats for udsatte børn.
Hos Kultur- og Fritids Udvalget tilføres 0,5 mio. til afskaffelse af 25 års reglen. Dette skulle gerne styrke foreningernes og hallernes økonomi. Der afsættes 0,25mio til en talentpulje og ekstra 0,1 mio. til fritidsrådet. 
Der er sat navn på cykelstiprojekt 2019 og det er “Skørping – Hellum”.
Der afsættes 0,7 mio. til forbedring af cafeteria og adgangsforhold i Sortebakkehallen, samt 0,3 mio. til div. renoveringer i Haverslevhallen.
Renovering af bytorve får 1,0 mio. i 2017, og “Søpuljen” får ekstra 0,1 mio til vedligehold fra 2017 og fremad.
Manglende finansering til nybyggeri af Bibliotek og Ungdomshus i Støvring, som følge af højere priser ved licitationen, bliver dækket i 2016.
Ligeledes udvides budgettet for ny adm. bygning i Nørager med 1,7 mio. til imødegåelse af yderligere arbejdspladser og stigende priser.
Forligsgruppen har tiltrådt, at der skal mindst 16 af de 24 stemme for, for at vedtage tillægsbevillinger i 2016, for at undgå udhuling af likviditeten.
Efter min vurdering er det alt i alt et godt budget uden katastrofale besparelser med lukninger af institutioner m.m. og med plads til god udvikling på mange områder.
Jeg er selvfølgelig særlig glad for, at mine påvirkninger til fordel for de lokale ting her i Nørager, kunne bære frugt.
Budgettet vedtages endeligt på byrådsmøde den 8. oktober kl. 17.00 i Kig Ind.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler