lørdag, juni 22, 2024

Ugen der gik 42


ugen_der_gikOktober kan komme med regn og rusk,
men også med solskin på bær og busk.
Oktober kan eje et farvesæt,
som ikke kan skabes af kunstnerpalet.
Visti Christensen

 

 Ved indgangen til oktober måned blev årets budget for Rebild Kommune vedtaget af 24 af 25 byrådsmedlemmer. Kun enhedslisten står udenfor. Dette resultat er til stor glæde for bl.a. borgmester Leon Sebbelin (B), der ved konstitueringen af byrådet kæmpede bravt for en bred konstituering.

“Om lidt er kaffen klar” på en splinterny kaffemaskine i Mejlby Borger- og Kulturhus.
Bestyrelsen i Mejlby Borger- og Kultur forening har ansøgt Fonden Himmerland om tilskud til forbedringer af bl.a. køkkenet i Borger- og Kulturhuset i Mejlby. De fik bevilget 10.000 kr., som blev overrakt af Per Mikkelsen fra Fonden Himmerland til formand Lilly Nielsen på vegne af Borger- og Kulturforeningen. Første tiltrængte nyindkøb bliver en kaffemaskine.

Klubben Run for Fun i Haverslev har fået øget tilslutning af unge løbere. Det yngste medlem, 16 årige Maria Sørensen, har gennemført en halvmaraton ved H. C. Andersen løbet i Odense. Antallet af løbere i klubben har nu for længst rundet de halvtreds.

Medlemmerne af Mejlby/Haverslev Pensionistforening har været på løvfaldstur til Øm Kloster. Her fik de rundvisning ved Jørgen Højlund i en times tid, hvor de hørte den spændende historie om Cistercienserklosteret og munkene.

Sortebakkeskolens pigeskoleforhold måtte ligesom drengeholdet se sig slået i 4. runde med 1 – 0 til Skørping Skole. Deres indsats blev beskrevet på følgende måde i Ekstra Bladet: “Lige fra første fløjt var Skørping Skoles piger helt oppe i haserne på Sortebakkeskolens piger, der allerede fra start var kyste. Det var der ikke noget at sige til, når man så de to hold spiller for spiller, da der var stor forskel i både højde og drøjde, hvilket betød, at Sortebakkeskolens spillere ikke var glade for at gå ind i hårde tacklinger, for de blev ofte bare fejet til side. Når de endelig havde fået fat i bolden, så gik der ikke lang tid, før de mistede den igen.

Det betød dog ikke, at de på forhånd opgav kampen, for de kæmpede alt hvad de havde lært. Men det var ikke nok over for en modstander, der havde en bedre forståelse for spillet og gang på gang splittede Sortebakkeskolens forsvar, hvilket gav mange store chancer, blandt andet et skud på stolpen.

Alligevel skulle der gå hele 17 minutter før kampens enlige mål blev scoret efter at det opstod klumpspil inde foran mål, inden bolden til sidst endte hos Fie Sondrup, som kanonerede den i mål, uden chance for Sortebakkeskolens glimrende målmand, Mia Rowedder”.

1.b på  har de sidste par uger arbejdet med matematik og IT ved hjælp af programmet Geogebra. De har brugt afdelingens nye Chromebooks. Eleverne har været meget optaget af arbejdet. De startede ud med at skrive deres navn ved hjælp af programmets funktioner, derefter tegnede de et hus med to vinduer og en dør og slog med terninger for at finde ud af, hvad der ellers skulle være på tegningen. Som afslutning har de arbejdet med en række valgfrie opgaver. Det har været en stor fornøjelse at høre eleverne formulere sig ved hjælp af faglige udtryk og at se deres kreative og fantasifulde løsninger.

Eleverne fra linjefaget Technology, Food and Science i 9. klasse på Sortebakkeskolen har lavet forsøg med vandets vej fra vandværket og ud til forbrugeren, og eleverne fra linjefaget Krop og Sundhed har sammen med Ungdomsskolen lavet et spændende forløb med udskolingseleverne. De har fx. undersøgt, hvad der sker, når man laver grød på forskellige væsker og hvad det betyder for smag og kalorieindtag. Der er også lavet pomfrittes-forsøg, hvor eleverne har lært, hvad der sker med en sund kartoffel, når den får et friturebad.

I uge 41 er der landet over tradition for, at fredagen bruges til motionsdag. Dette gjaldt også på Sortebakkeskolen dog med visse alternative løsninger.

Overbygningseleverne fra 7.-9. klasse var samlet torsdag aften, hvor de havde aftenløb under temaet ”Bevægelse”. Eleverne var først på ugen blevet inddelt i hold på tværs af klasserne, og her blev der planlagt udklædning, kampråb osv.

Aftenløbet var et stjerneløb, hvor eleverne var ude i mørket til forskellige bevægelsesaktiviteter og konkurrencer, hvor de skulle samle så mange point ind som muligt. Eleverne havde mulighed for at score ekstra point, hvis de afleverede deres mobiltelefoner inden start, så de ikke havde lys med til at finde vej i mørket. Eleverne gav den fuld gas i de 3 timer arrangementet varede, og det var med sved på panden og de helt store smil og positive kommentarer hele vejen igennem. 
Aftenen blev afsluttet med varm kakao og boller inden eleverne blev ønsket god efterårsferie – de havde nemlig som kompensation for en ”skole-aften” fri om fredagen.

Indskoling- og mellemtrinseleverne motionerede hele fredagen udendørs ved poster, hvor de enten skulle bruge hovedet eller kroppen. Der blev fragtet vand i krus over større afstande, kastet bolde i basketkurv, gået armgang, klatret, kastet med frisbee, gættet blade, vandret på aviser, løbet, cyklet, sjippet og meget mere, og alle elever gik til den med krum hals. Undervejs i anstrengelserne, fik eleverne serveret frugt og boller, så deres depoter kunne være fyldt op til de mange anstrengelser.
Fredag eftermiddag forlod de sidste elever skolen – lidt trætte men alle ved godt mod og klar til en uges velfortjent efterårsferie.

Det blev en ualmindelig smuk og solrig dag i Boldrup, da der traditionen tro blev inviteret til fremstilling af æblemost af egne æbler. I år kunne gæsterne også se, hvordan man laver æblecider. Kagebordet med forskellige æblekager var som sædvanligt også et meget populært indslag.

Fodboldnyt: Nørager/RørbækIF’s førstehold i serie to vandt i søndagens kamp 3 – 0 over KVIK/Aalestrup.

Vi slutter denne udgave med en stor lykønskning til Børge Kjær Rasmussen med 80 års dagen. Han er én af de mest kendte Nøragerborgere med en fortid som lærer på Sortebakkeskolen, forstander på VUC Hobro-Nørager, 16 årigt byrådsmedlem i Nørager Kommune samt æresmedlem blandt fuglekongerne.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler