lørdag, juli 20, 2024

Dagpengeaftalen er et gigantisk løftebrud

laeserbrev_logoUnder valgkampen lovede Lars Løkke, Helle Thorning og Kristian Thulesen Dahl ikke at skære i dagpengene. I dag er de så blevet enige om, at de ledige selv skal betale det meste af regningen for et nyt dagpengesystem

Den dagpengeaftale der er indgået mellem Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne og Radikale betyder, at det bliver dyrere at blive arbejdsløs. Dagpengemodtagere skal fremover leve for mindre. Og nyuddannede mister mere end 1800 kr. om måneden.

Mere end 10.000 mennesker vil hvert år fortsat falde ud af dagpengesystemet, og mange af dem ud til ingenting. Det er flere, end hvad man regnede med dengang Thulesen Dahl og Lars Løkke i første omgang forringede dagpengesystemet.

I Enhedslisten vil vi fortsat blive ved med at kæmpe for et ordentligt dagpengesystem. Også efter dagens aftale. Dagpengesystemet er ikke løst. Tværtimod har man gjort det dyrere at blive arbejdsløs.

Måske tror Lars Løkke, Mette Frederiksen og Thulesen Dahl, at de har løst problemet. Men mon ikke de fleste mennesker snart gennemskuer, at aftalen hverken er god eller rimelig.

Med andre ord: Trods løfter, håndslag og alliancer under valgkampen er et flertal på Christiansborg blevet enige om, at tage flere penge fra de ledige og nyuddannede for at finansiere endnu en lappeløsning.

Med andre ord: Til trods for løfter, håndslag og alliancer i valgkampen er et flertal på Christiansborg blevet enige om, at tage flere penge fra de ledige og nyuddannede for at finansiere endnu en lappeløsning.

Det er hverken fornuftigt eller fair!

Bent Skovgaard Olsen

Sdr. Kirkevej 4, 9520 Skørping

Byrådsmedlem Enhedslisten Rebild

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler