torsdag, maj 23, 2024

Julearrangement med kæmpe rykind

Folkene bag søndagens julearrangement på Boldrup Museum kunne konstatere, at gammeldags jul på landet er et populært koncept.

Det væltede nemlig  ind med gæster i alle aldre, og endda i et sådan antal at enkelte familier opgav at komme indenfor og valgte at køre videre. Faktisk var der i løbet af dagen over 200 gæster på det lille museum.
Indenfor blev der budt på julehygge med bl.a. æbleskiver, risengrød og diverse andre julelækkerier, og køkkenpersonalet måtte arbejde på højtryk ved æbleskivepanderne for at følge med efterspørgslen.

– Jeg tror næsten, vi har haft endnu mere travlt, end når vi laver vores store kagebord til Fåredagen i august måned. Der har været stuvende fuldt herinde hele dagen; på et tidspunkt var jeg lige henne og kigge ud på en del af parkeringspladsen, og der kunne jeg tælle over 70 biler, fortæller en af arrangørerne, Alice Østergaard, fra Boldrup Museumsforening.
En fast tradition til julearrangementet på Boldrup Museum er, at nissen skal vækkes og have sin risengrød.
Og det var en måbende nisse, der fra sit leje på museets gamle loft kunne kigge ned på de mange ansigter, og han spurgte da også med undren i stemmen, om de mange mennesker var ‘flytninge’.
– Det har været en fantastisk dag. Det er rigtig sjovt, når der kommer så mange mennesker, til det vi arrangerer. Men næste år bliver vi nok nødt til at finde på et eller andet, så vi kan skaffe plads til de mange gæster; vi vil jo rigtig gerne kunne give folk den oplevelse, de kommer efter. For nogle år siden kom der måske 30 gæster, når vi lavede julehygge; nu kommer der over 200. Men vi glæder os allerede til næste år, slutter en glad, men noget forpustet Alice Østergaard.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler