torsdag, juli 18, 2024

Brug juleferien på at bygge en hule

kattehule_ny (1)Tag børnene under armen og lav en alternativ juleaktivitet. Dansk Byggeri og DR guider dig til, hvordan man kan lave sjove huler og seje byggeprojekter

Julen er som bekendt børnenes fest, og savner man et afbræk fra konfekten og julefilmene i fjersynet, så er der hjælp at hente hos Dansk Byggeri, der i samarbejde med DR har lavet en hjemmeside, som giver opskrifter til både små og store byggeprojekter, man kan lave med familien derhjemme.

– Vi har samlet nogle byggeopskrifter, der trin for trin forklarer processen for en række større og mindre byggeprojekter. Der er både mulighed for at bygge store huler, en mobiltelefonholder eller en hemmelig billedramme. Alle opskrifterne kan laves med simple byggematerialer og den slags værktøj, som ligger hjemme i de fleste værktøjskasser, fortæller konsulent i Dansk Byggeri, Helene Høj, og tilføjer:

 

– Byggeopskrifterne kan sætte fantasien i gang, men det er ikke en facitliste. Det er meningen, at børn og voksne kan udvikle og eksperimentere med opskrifterne og gøre projekterne til deres egne.

Materialet udspringer af tv-programmet Dansk Hulebyg, som tidligere er blevet sendt på DR Ultra og Ramasjang. På hjemmesiden er der også mulighed for at se videoer med hulemester Barlebo, der giver gode råd til, hvordan man fx laver fuger eller samler to stykker træ med dyvler.

– At bygge en hule kræver matematik, fantasi og håndværk. Byggeopskrifterne er oprindeligt udviklet til det nye fag håndværk og design i folkeskolen, men med hjemmesiden får endnu flere voksne og børn nu adgang til sjove byggeideér, siger Helene Høj.
Læs mere om hulebygning her

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler